Social

#livrari gaze #motive tehnice #gaz rusesc

Reluarea livrarilor de gaz rusesc catre Europa, intarziata din motive tehnice

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso , a declarat vineri ca reluarea livrarilor de gaz rusesc catre Europa, prin Ucraina, necesita timp, din motive tehnice .

El a facut aceste declaratii in cursul unei conferinte de presa organizate de conservatorii din Bavaria, in sudul Germaniei.

La randul sau, seful Gazprom Aleksei Miller a anuntat ca Rusia va relua livrarile de gaz spre Europa inca de vineri, daca se va semna acordul formal pentru trimiterea unei misiuni de supraveghere insarcinata a tranzitului de gaz din Ucraina, informeaza Reuters.

Miller a facut aceasta declaratie intr-o intalnire cu presedintele Dmitri Medvedev, care i-a cerut ca Gazprom sa nu reia livrarile de gaze decat dupa semnarea documentelor necesare.

Joi, ambasadorul ucrainean la Sofia afirmase ca Bulgaria va incepe sa primeasca gaz la trei ore dupa ce tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul ucrainean va fi reluat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea