Social

#formula 1 #reguli #campionat mondial

Reguli noi in Formula 1: Cine castiga cele mai multe curse devine campion mondial

Incepand cu 2009, campion mondial la Formula 1 va fi pilotul cu cele mai multe victorii, fata de pilotul cu cele mai multe puncte, ca pana acum.

Consiliul Mondial al Federatiei Internationale Automobilism a revolutionat regulile prin noua hotarare. Punctele vor fi luate in considerare doar daca doi piloti termina un sezon cu acelasi numar de victorii.

Eddie Jordan, fostul manager al echipei care ii poarta numele a criticat puternic hotararea consiliului: "Este un nonsens. Formula 1 ar trebui sa se concentreze in momentul de fata pe taierea costurilor si nimic altceva. Punctele sunt necesare. Am fost unul dintre directorii de echipa care au militat ca sistemul de punctaj sa fie extins pana la locul opt".

Propunerea ca primii trei clasati intr-o cursa sa primeasca 12, 9 si 7 puncte, a fost respinsa de consiliu, informeaza Cotidianul. Sistemul de punctare al primilor sositi intr-o cursa ramane cel vechi: 10 puncte, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Incepand cu 2010, echipele vor putea face mai multe modificari tehnice daca nu depasesc bugetul anual de 30 de milioane de dolari.

Marele Premiu al Australiei va marca debutul sezonului 2009, pe 29 martie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea