Social

#transplant #medic #regsitru national de transplant #minister #proiect

Registrul National de Transplant va deveni un proiect eficient

Bolnavii care au nevoie de transplant de organe trebuie sa fie inscrise neaparat in Registrul National de Transplant, titreaza Gandul. Astfel, conform noului proiect initiat de Minsiterul Sanatatii, la datele din acest Registru vor avea acces centrele de transplant din tara dar si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

In acest moment Registrul National de Transplant exista, insa numai in format electronic, deoarece nu exista persoanele care sa opereze. Registrul a fost realizat dupa modelul european , in el fiind trecute datele persoanelor care asteapta un transplant de organe, precum si datele donatorilor inregistrati.

Datorita noii initiative a Ministerului, datele din Registrul de transplant vor fi disponibile atat sistemului de asigurari de stat, cat si celor private, ceea ce va face mai usoara identificarea posibililor primitori de organe in cazul gasirii unui donator, in timp mai scurt, deci mai eficient.

La acest Registru vor avea acces doar persoane autorizate, desemnate de catre Minister, care au obligatia de a tine datele la zi, actualizate si de a nota orice modificare apare, referitoare la operatii, donatori sau primitori de organe. In plus, datele din Registru sunt secret de serviciu, asadar, nu pot fi divulgate.

Proiectul de ordin initiat de Minsterul Sanatatii, referitor la Registrul National de Transplant, va fi in dezbatere publica pana in 3 aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea