Social

Regimul alimentar dupa infarct

Exista numerosi factori de risc care pot duce la aparitia unui infarct : stresul, fumatul, diabetul, obezitatea, sedentarismul, antecedentele familiale sau colesterolul marit. Unul dintre cei mai importanti factori pentru prevenirea acestuia este adoptarea regimului mediteranean. Un studiu efectuat pe 11.000 de italieni care suferisera un infarct a aratat ca cei care consumasera in exces unt sau ulei vegetal aveau de trei ori mai mare riscul de a deceda in urmatoarele 42 de luni decat cei care aveau o alimentatie bogata in ulei de masline, fructe, legume proaspete si peste. Acest lucru se datoreaza bogatiei in antioxidanti (fructe si legume) si acizi grasi benefici prezenti in uleiul de masline si peste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea