Social

#legaturi #. regele mihai #hohenzollern-sigmaringen #casa regala a romaniei

Regele Mihai I rupe legaturile cu Casa Hohenzollern-Sigmaringen

Regele Mihai I a anuntat ca incepand cu 10 Mai 2011 toate legaturile istorice si dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern au luat sfarsit, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Casei Regale a Romanei.

"Actionand in conformitate cu vointa mea libera, fac cunoscut ruperea tuturor legaturilor istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern. La data de 10 mai 2011 toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit. In conformitate cu dorintele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand I, si cu decizia Sa din anul 1921, Familia Regala a Romaniei si membrii sai au purtat si poarta numele de al (a) Romaniei. Dar incepand cu 10 mai 2011, Casa Regala a Romaniei nu va mai purta numele de Hohenzollern-Sigmaringen, si nu va mai fi cunoscuta de la aceasta data sub numele de Casa de Hohenzollern-Sigmaringen. Casa Regala romana va fi cunoscuta de acum inainte numai sub numele de Casa Regala a Romaniei", se arata in comunicat

In  acelasi anunt, se mai precizeaza ca "incepand cu 10 mai, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai avea dreptul sa poarte, sau sa foloseasca, vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern. Capul Casei Regale a Romaniei ramane singura autoritate pentru aprobarea sau acceptarea oricarui titlu sau distinctie".

"Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei se amendeaza prin excluderea particulelor de Hohenzollern, de Hohenzollern-Sigmaringen si de Hohenzollern-Veringen in masura in care se refera la oricare dintre membrii Casei Regale a Romaniei. Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, amendate, vor fi transmise membrilor Familiei Regale a Romaniei", se mai arata in comunicatul Casei Regale a Romaniei.

Decizia Casei Regale de a Romaniei de a renunta la titulatura de Hohenzollern a fost dur criticata de Printul paul de Romania.

“Eu cred ca e o mare greseala. In acest moment mi-este foarte greu sa inteleg acest gest, noi suntem in relatii foarte bune cu Karl (de Hohenzollern). Dumneavoastra ati fost recunoscut de catre Casa de Hohenzollern? Absolut, am scrisoare oficiala din partea lui in care recunoaste ca sunt descendent direct al regelui Karl de Hohenzollern-Sigmaringen”,  a declarat acesta pentru stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea