Social

#. regele mihai #top milionari #procese regele Mihai

Regele Mihai I a castigat toate procesele cu statul si a ajuns in topul milionarilor

Pe doua decenii s-au intins procesele in care Casa Regala a Romaniei incerca sa demonstreze in instanta ca proprietatile pe care le revendica i se cuvin, dupa ce au fost mostenite de la inaintasii sai. Potrivit avocatului institutiei, toate procesele s-au incheiat in favoarea Regelui Mihai I.

Obtinand ceea ce i se cuvenea de drept, Maiestatea Sa Regele Mihai I a reusit sa adune in ultimii ani o avere impresionanta, asta desi nu a reusit sa ia inapoi toate proprietatile Casei Regale, nationalizate in 1948.

Sursa foto: cancan.ro

In Romania, Casa Regala detine patru castele, trei imobile si un teren in Capitala, un imobil si terenuri in Poiana Tapului si mai multe cabane in Azuga. La acestea se adauga 20.000 de hectare de padure. Toate aceste evaluari ale posesiunilor i-au adus acum Majestatii Sale locul 72 in clasamentul milionarilor romani, cu o avere estimata la 60-62 milioane de euro, mai scrie publicatia citata.

Familia regala a Romaniei locuieste la Palatul Elisabeta din Capitala, resedinta oficiala permanenenta oferita de statul roman cu titlu gratuit, dar fara ca aceasta sa-i apartina Regelui. Alteta Sa a primit dreptul de a locui in acest imobil in calitatea sa de fost sef de stat, avand dreptul prin lege la folosirea gratuita a unei locuinte si la protectie din partea SPP.

Sursa foto: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea