Social

#georgia rusia razboi #consecinte politice #tratat viena

Refuzul inspectorilor rusi in Georgia va avea consecinte politice

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov , a declarat miercuri ca refuzul Georgiei de a lasa inspectorii rusi sa acceseze bazele militare de pe teritoriul sau va avea consecinte politice .

Rusia a cerut Georgiei pe 19 si 21 ianuarie sa permita accesul expertilor rusi la instalatiile militare de pe teritoriul georgian in vederea verificarii si evaluarii acestora, in conformitate cu tratatul semnat la Viena in 199 in legatura cu increderea si masurile de securitate, informeaza RIA Novosti.

"Miscarea Georgiei contrazice esenta documentului de la Viena. In viitor aceasta incalcare a drepturilor Rusiei va avea consecinte politice", a declarat Serghei Lavrov. Acesta a mai adaugat ca Tiblisi a declarat "stare de forta majora " pana cand Moscova va incheia ocuparea teritoriului Georgian, inclusiv Abkhazia si Ossetia de Sud.

Presedintele rus dimitri medvedev a semnat un decret prin care a interzis exportul de armament catre Georgia. Documentul prevede ca pana la data de 1 ianuarie 2011, guvernul rus trebuie sa caute metode pentru a interzice comertul cu arme de orice tip, de provenienta rusa, in Georgia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea