Social

# sectoare #intrebari #sorin oprescu #referendum #administratie #legea capitalei

Referendum pe 19 iunie in Bucuresti

consiliul general al Municipiului Bucuresti, prin votul a 29 consilieri apartinand majoritatii PDL-PNG-PRM, a decis, miercuri, ca referendumul pentru legea capitalei va avea loc pe data de 19 iunie.

Bucurestenii vor trebui sa raspunda la sapte intre bari, care vizeaza, in principal, organizarea administrativa a Capitalei: 

"Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?"

"Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?"

"Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?"

"Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?"

"Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?”

"Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?"

"Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?"

Hotararea initiala referintoare la referendum si promovata de Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, continea, la initiativa USL, doar o singura intrebare: "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa a municipiului Bucuresti prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?". De asemenea, data referendumului era alta decat cea votata de majoritatea PDL-PNG-PRM in CGMB: 29 mai.

Aceeasi majoritate a aprobat in cadrul aceleiasi sedinte de miercuri si si bugetul Bucurestiului pe acest an.

Ideea referendumului a aparut dupa ce Elena Udrea, presedintele PDL Bucuresti , si-a exprimat intentia de a modifica Legea Capitalei, propunand o reorganizare administrativ teritoriala a orasului. Initiativa Elenei Udrea i-a determinat pe cei de la ACD sa lanseze o companie impotriva acesteia, intitulata “ Apara Bucurestiul de Elena Udrea”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea