Social

#sorin oprescu #pasajul universitatii #lucrari de refacere #19 milioane lei

Refacerea pasajului Universitatii depaseste 19 milioane de lei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, marti, suplimentarea fondurilor alocate pentru refacerea pasajului Universitatii.

In urma acestei suplimentari , costurile lucrarilor de refacere a pasajului ajuns la 19,5 milioane de lei, cu 30% mai mult fata de suma stabilita initial, prin licitatie. Practic, prin masura de marti, s-a aprobat ca la pasajul universitatii sa fie construite patru platforme pentru persoanele cu handicap, sa fie iluminate scarile si sa fie montate un rezervor de incendiu si lampi laterale de iluminat.

Potrivit datelor prezentate la inceputul lunii octombrie pe site-ul guvernamental de licitatii, la aproape un an de la desfasurarea licitatiilor, Primaria Capitalei trebuia sa plateasca peste 15 milioane de lei (patru milioane de euro) pentru lucarile de modernizare a pasajului Universitatii.

Pentru proiectarea si executia lucrarilor, municipalitatea trebuia sa plateasca 14.995.909 lei consortiului alcatuit din firmele S.C. Delta ACM 93 si S.C Metroul, consortiu care nu a avut niciun contracandidat la licitatie. Firma Cilas C.F a castigat, tot fara concurenta, licitatia pentru consultanta si asistenta tehnica la lucrarile din pasaj, pentru care va primi suma de 92.879 lei.

Licitatia pentru consultanta a avut loc pe 25 octombrie 2007, iar cea pentru lucrari in 28 noiembrie 2007. Conform legii, beneficiarul lucrarilor, Administratia Strazilor , trebuia sa publice rezultatele licitatiilor in termen 30 de zile de la incheierea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea