Social

#tva #grau #paine #reducere tva

Reducerea TVA la paine ar putea fi aplicata din iunie 2013

Reducerea TVA la paine ar putea fi aplicata incepand cu luna iunie a acestui an, potrivit declaratiilor lui Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Irimescu sustine ca principalul scop al acestei masuri nu este scaderea pretului painii, ci reducerea evaziunii fiscale.

"Prima solutie pentru a rezolva evaziunea fiscala este reducerea TVA. Speram ca se va aplica reducerea TVA la paine incepand cu iunie si speram ca rezultatul sa fie pozitiv. Eu, unul, nu cred ca se vor reduce preturile, ci se va reduce evaziunea fiscala", a declarat secretarul de stat in cadrul unei dezbateri referitoare la noua Politica Agricola Comuna 2014 - 2020.

Despre scaderea TVA la paine a discutat in luna ianuarie si Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Acesta estima ca, in urma aplicarii TVA redus la tot lantul de productie, incepand cu graul si terminand cu produsul final, incasarile anuale la bugetul de stat ar fi mai mici cu circa 200 de milioane de lei.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea