Social

Recurs la recurs in dosarul Paunescu

Procurorii vilceni au facut un alt recurs la sentinta Tribunalului Vilcea, prin care Carmen Paunescu , sotia senatorului PSD Adrian Paunescu, acuzata de uciderea din culpa a trei persoane si pentru vatamare corporala, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare .

Dosarul va fi inaintat, de aceasta data, spre judecare, la Curtea de Apel Pitesti, unde se va cere individualizarea pedepsei, prin schimbarea modului de executare. Din punctul nostru de vedere, pedeapsa primita nu este suficienta si am hotarit, in 24 ianuarie, sa facem un nou recurs. Nu sintem de acord cu solutia data de judecatori. Eu cred ca procurorul Rodica Dinu nu a cerut inchisoarea, gindindu-se ca ar fi ramas doi copii fara mama, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vilcea, Maria Nemoianu, citata de MEDIAFAX.

Recurs la sentinta favorabila

Procurorul Rodica Dinu, de la acelasi Parchet de pe linga Tribunalul Vilcea, este cel care, la apel, a cerut marirea pedepsei pentru Carmen Paunescu, insa tot cu suspendare. Propun cuantificarea marimii pedepsei pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, pedeapsa de doi ani cu suspendare fiind una prea blinda in comparatie cu accidentul rutier produs din vina exclusiva a inculpatei.

Mentionez faptul ca impactul a avut loc pe un drum drept, cu vizibilitate maxima, conducatoarea auto avind o viteza de peste 90 de kilometri la ora. Accidentul s-a soldat cu trei victime, motiv pentru care am cerut luarea in considerare a unui concurs de infractiuni , insa fara schimbarea incadrarii juridice si a procedurii, a cerut procurorul Rodica Dinu la sedinta din 18 ianuarie.

Indulgenta fara suspendare

Instanta a admis atunci partial apelul procurorilor si a marit pedeapsa de la doi ani de inchisoare cu suspendare la trei ani cu suspendare si supraveghere pentru Carmen Paunescu. Sotia senatorului PSD a provocat, in iulie 2004, un accident de circulatie in urma caruia trei membri ai unei familii si-au pierdut viata, iar cel de-al patrulea, o fata minora, a fost grav ranita.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea