Social

#universitatea spiru haret #diplome #rector

Rectorul Universitatii Spiru Haret: "Actele de studii sunt valabile si legale"

Aurelian A. Bondrea, rectorul Universitatii " Spiru Haret ", sustine ca, in momentul de fata, toate actele emise de institutie sunt perfect legale, dar recunoaste faptul ca invatamantul superior romanesc este decredibilizat.

Dupa scandalul de acum un an, legat de legalitatea a 100.000 de diplome emise de USH, rectorul sustine ca relatia institutiei pe care o conduce cu Ministerul Educatiei s-a stabilizat.

Absolventii "Spiru Haret" care lucreaza in scolile romanesti au insa in continuare probleme in scolile romanesti, o parte dintre ei fiind exclusi de la examenele de titularizare si definitivat.

"Am fost si noi informati ca inspectoratele scolare au interzis participarea absolventilor nostri. Consideram ca este vorba despre un abuz. Actele de studii eliberate de USH sunt valabile, legale, atat timp cat nicio autoritate administrativa si nicio instanta nu s-a pronuntat cu privire la anulabilitatea acestora", a declarat Bondrea pentru Evenimentul Zilei.

Rectorul a atras atentia asupra faptului ca, in cadrul sondajului privind "Cea mai buna universitate din Romania", "Spiru Haret" este una dintre cele doua universitati particulare care s-a clasat intre primele cinci institutii de invatamant superior . El recunoaste insa ca acest domeniu are probleme de credibilitate in Romania.

"Tot invatamantul superior sufera de lipsa de credibilitate, mai ales cel de stat. Cauza lipsei de credibilitate provine din nivelul invatamantului preuniversitar, din proasta administrare a finantarilor, din incapacitatea de adaptare a programelor scolare la piata muncii", a mai spus Bondrea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea