Social

# recorduri tenis #simona halep #tenis

Recordurile in tenis ale Simonei Halep

Iubitorii sportului alb au avut motive de bucurie in ultimii ani, datorita rezultatelor remarcabile ale jucatoarelor de tenis romance in frunte cu Simona Halep, care a reusit performante excelente pe teren si a castigat trofee importante, pentru un palmares deosebit, care o plaseaza in elita tenisului mondial.

 

Va prezentam in continuare cele mai importante realizari marca “Halepeno”, cum o alinta suporterii din lumea intreaga. Va reamintim succesele ce reprezinta adevarate recorduri de ambitie, tenacitate, constanta, valoare si nu in ultimul rand imaginatie si creativitate in una dintre cele mai dificile discipline sportive.

Cea mai indelungata prezenta in Top 10 WTA

Simona Halep este jucatoarea cu cea mai indelungata prezenta in top 10 WTA din istoria sportului alb feminin. Constanteanca noastra draga a intrat intre primele 10 tenismene ale lumii pe 27 ianuarie 2014, si a rezistat pana la data de 9 august 2021, adica 373 de saptamani, ceea ce reprezinta o performanta extraordinara.

Coborarea in clasament se datoreaza accidentarilor care au determinat retragerea ei de la Grand Slam-urile de la Roland Garros si Wimbledon si de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

100 de victorii in turneele de Grand Slam

In februarie 2021 Simona Halep a atins un nou record personal, marcand victoria cu numarul 100 in turneele de Grand Slam. Acest lucru s-a intamplat la Australian Open, impotriva polonezei Iga Swiatek.

Astfel, Simona are 28 de meciuri castigate la Australian Open, 31 la Roland Garros, 17 victorii la US Open si 24 de succese la Wimbledon, deci un palmares de 100 de partide victorioase in cele patru mari turnee de tenis din lume.

Prima jucatoare romanca ce castiga 2 turnee de Grand Slam

Simona Halep este prima jucatoare de tenis din Romania care reuseste (si nu oricum, ci in 2 ani consecutivi) sa castige 2 turnee de Grand Slam.

Daca Virginia Ruzici castiga turneul din capitala Frantei in 1978, aducand primul titlul de Grand Slam in tara, Simona a reusit sa aduca la Bucuresti trofeul de la Roland Garros in 2018 si pe cel de la Wimbledon in 2019, spre imensa bucurie a fanilor din toata tara.

Si ce amuzant a fost momentul in care Simo a recunoscut la BBC ca nu se joaca deloc tenis pe iarba in Romania...o mare campioana, care domina pe orice teren si in prezenta oricarei adversare!

Simona i-a determinat pe romani sa urmareasca de trei ori mai multe meciuri de tenis

Indiferent de ora la care se disputa meciurile Simonei, milioane de romani din toate regiunile lumii urmaresc live confruntarile marii campioane si plaseaza pariuri la tenis intr-un numar de trei ori mai mare decat in urma cu 5 ani.

Alaturi de fotbal, tenisul a devenit cel mai urmarit sport atat la televizor, cit si pe dispozitive mobile, iar sportul alb domina in prezent ofertele de la casele de pariuri sportive online, datorita interesului enorm pe care il au romanii pentru meciurile cu miza din turnee de tenis precum cele de Grand Slam, turneele de la Madrid, Montreal, Dubai, Doha, Miami, Roma si altele.                         

Recordurile in tenis ale jucatoarei cu cea mai buna deplasare in teren din tot circuitul feminin nu se opresc aici, iar rezultatele ei vor continua sa ne bucure si sa ne emotioneze. Hai Simona!          

Sursa foto: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea