Social

#zapada #balea lac #pericol avalansa #record romania

Record pentru Romania: zapada de 2,5 metri la Balea Lac

La Balea Lac, stratul de zapada a ajuns la aproape 2,5 metri, la peste 2.000 de metri, un record pentru Romania. Salvamontistii atentioneaza ca riscul de producere a unei avalanse este foarte mare, acesta fiind cotat la gradul 4 pe o scara de la unu la cinci.

De asemenea, salvamontistii ii avertizeaza pe turisti sa nu incerce sa urce pe trasee mai sus de 1.500 de metri in muntii Fagarasului.

"Recomandarea este ca turistii sa nu urce in perioada acesta, de vineri pana duminica, mai sus de cabanele din masivul Fagaras, ca urmare a cresterii riscului de avalansa la gradul 4. Pana la cabane se poate ajunge in conditii de siguranta, mai sus de cabane, este risc.

Turistii care ajung la Balea Lac pot apela cu incredere la patrula de salvamontisti, care este in permanenta, cu rugamintea sa tina cont de recomandarile colegilor nostri", a transmis Adrian David, directorul Salvamont Sibiu.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea