Social

#bilet #avion #ue

Reclamele inselatoare la bilete de avion, interzise in UE din 2009

Ofertele companiilor de profil trebuie sa contina pretul exact, cu toate taxele. Asociatia Operatorilor Aerieni Europeni, de acord cu masura adoptata.

Pasagerii aerieni din UE, nu o data enervati de diferenta dintre pretul unui zbor afisata in diverse materiale promotionale si de suma pe care ajung sa o plateasca in realitate, au scapat de aceasta neplacere! Parlamentul European (PE) a decis ca asemenea practici inselatoare trebuie sa inceteze, ba chiar a stabilit un termen in acest sens – sfarsitul anului 2008.

Astfel, daca in ofertele de zboruri pentru Revelionul 2009, consumatorii tot ar mai putea fi pacaliti prin neafisarea corecta a pretului (sau, cel mult, scris cu caractere minuscule la care trimite un asterisc, adesea greu sesizabil), de acum intr-un an asemenea metode de a pacali clientii nu vor mai putea fi folosite de operatorii aerieni europeni.

„Pasagerii pot vedea 99 de pence intr-o reclama, dar sa plateasca pana la urma 99 de lire” – astfel a descris situatia in care se afla multi consumatori europeni eurodeputatul britanic Robert Evans, citat de BBC News. Prin tot felul de „smecherii publicitare” de acest fel, mai multe companii aeriene si-au pacalit clientii ca ar putea sa zboare intre doua capitale din UE in schimbul pretului pe care l-ar fi platit pe un exemplar de ziar. De la anul, aceste reclame vor fi interzise, iar Asociatia Operatorilor Aerieni Europeni (AEA) a anuntat ca sustine intrutotul decizia PE.

Potrivit BBC News, majoritatea celor 35 de membri ai AEA au salutat interzicerea reclamelor inselatoare, iar cel putin doua dintre companiile low-cost (cel mai adesea primele acuzate ca promit consumatorilor preturi ireale) si-au exprimat aceeasi pozitie. Atat EasyJet , cat si Ryanair sunt de acord cu masura, dar ultima dintre cele doua firme a fost implicata, recent, intr-o disputa cu autoritatile din Danemarca privind tocmai afisarea de preturi incorecte in materialele promotionale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea