Social

#reclama misogina #reclama centura de siguranta #reclama amendata # consiliul national pentru combaterea discriminarii #acr

Reclama cu bunaciunile din showbiz, amendata dupa ce a fost premiata

2.000 de lei! Atat va trebui sa plateasca Automobil Clubul Roman (ACR), dupa ce a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru o campanie #seatbeltb00bing, menita sa incurajeze purtarea centurii de siguranta si ale carei protagoniste sunt Gina Pistol, Nicoleta Luciu si Jojo.

CNCD a semnalat ca mesajele si imaginile incluse in campanie „lezeaza dreptul la demnitatea personala a femeilor din cauza continutului misogin al acestora”, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Hotnews.ro.

Potrivit hotararii Consiliului Director al CNCD, citat in comunicatul mentionat, pentru „a realiza o campanie de constientizare a importantei purtarii acestui dispozitiv de siguranta, nu este nevoie sa pui o categorie de persoane, respectiv femei, intr-o situatie jenanta, degradanta, explicitand prin obiecte si gesturi bustul acestora […] In stabilirea cuantumului amenzii contraventionale s-a avut in vedere modul in care s-a realizat clipul de constientizare a purtarii centurii de siguranta, respectiv folosirea de obiecte si gesturi cu tenta sexuala, prin care femeia este pusa intr-o situatie degradanta.”

Campania a fost lansata in septembrie anul trecut de ACR si agentia Publicis Romania. Potrivit unui comunicat recent al Publicis, campania a fost preluata de media TV si online de pe mai multe continente si a adunat, in cateva zile de la lansarea din 1 septembrie, peste 100.000 de vizualizari. In acest moment, clipul oficial de pe Youtube inregistreaza 267.000 de vizualizari.

Pe 7 mai 2015, la Tunis, in cadrul Galei sustinute de Federatia Internationala a Automobilului (FIA), clubul romanesc a obtinut Premiul I pentru Siguranta Rutiera, la categoria Inovatie, informeaza IAA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea