Social

"Rechinul" Diaconu sperie adversarii

Chad Dawson evita sa-l infrunte in ring pe pugilistul roman, caz in care WBC va acorda centura dupa gala de la sfirsitul saptaminii.
 
Adrian Diaconu ar putea deveni campion mondial al semigreilor, versiunea WBC, mai devreme decit se astepta. Detinatorul Centurii cu Diamante, americanul Chad Dawson, fuge in continuare de infruntarea cu pugilistul roman si astfel WBC i-ar putea retrage titlul.

Invingator in fata lui Glenn Johnson dupa o decizie controversata, americanul Chad Dawson nu pare interesat sa respecte contractul incheiat cu WBC, prin care se obliga ca, in termen de maximum 120 de zile, sa-si puna centura la bataie in fata cistigatorului meciului de la Bucuresti, care-i va opune simbata pe Adrian Diaconu si pe Chris Henry.

Nici nu se incheiase bine infruntarea lui Dawson cu Johnson, ca promotorul campionului mondial WBC, Gary Shaw, i-a aruncat manusa detinatorului centurii IBF la semigrea, „Magicianul“ Antonio Tarver.

„Tarver a spus ca vrea sa se bata cu Dawson. La rindul lui, Chad a afirmat raspicat ca isi doreste sa-l infrunte pe Tarver.

Nu cred ca imi va trebui prea mult timp pentru a-i aduce in ring pe cei doi . Vom afla care este cel mai bun pugilist la semigrea. Va curge singe“, a spus Gary Shaw.

Fara sa tina seama de intelegerea cu WBC, pugilistul american si-a manifestat, la rindul lui, dorinta de a urca in ring pentru unificarea centurii. „Sint nerabdator si pregatit sa ma bat cu Tarver. El poate sa spuna ce prostii doreste, dar cind vom urca in ring vom fi noi doi, unul in fata celuilalt. O data ce contractul va fi semnat, ne vom infrunta pentru a demonstra cine este mai bun“, a promis Dawson.

Pugilistul american va pierde insa centura WBC in cazul in care va boxa cu Tarver inainte de a-si pune titlul in joc. „Chiar astazi (n.r. - ieri) am primit o scrisoare de la Jose Sulaiman, presedintele WBC, in care ne spune clar: daca Dawson nu se bate in maximum 120 de zile cu invingatorul de la Bucuresti, pierde centura.

Si astfel titlul interimar de la Bucuresti va deveni titlu mondial absolut. Dawson nu mai are cale de scapare, nu mai poate fugi de Diaconu“, a declarat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Adrian Diaconu il va infrunta simbata, la Sala Polivalenta, pe americanul Chris Henry, intr-un meci pentru desemnarea campionului mondial interimar al semigreilor, versiunea WBC. De la inceputul acestei saptamini, tichetele pentru meci au fost puse in vinzare si la casele de bilete de la cluburile Steaua si Dinamo.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea