Social

#marijuana #recesiune #sua

Recesiunea ii impinge pe americani sa cultive marijuana

Criza economica ii face pe somerii americani sa se recalifice intr-o meserie riscanta, ina banoasa: cultivatori de marijuana . Autoritatile americane spun ca au de-a face, in ultimul an, cu o crestere a numarului celor care s-au apucat de crescut “iarba” pentru a castiga un ban in plus.

Foarte multe familii americane resimt puternic criza: au ramas fara serviciu, unii si-au vandut masinile, au redus cheltuielile familiei. Insa pentru ca ideea de a avea niste bani in plus, si fara foarte multa munca, au imbratisat ideea unei afaceri care pare profitabila pe timp de recesiune.

Mii de familii modeste au inceput sa cultive loturi mici, de pana la 80 de plante pentru a rotunji bugetul familiei , cei doua mii de dolari obtinuti pentru o planta nefiind deloc de neglijat. Astfel a aparut o “adevarata explozie” a cultivatorilor mici din Kentucky, Tennessee and West Virginia, acolo unde exista zone propice cultivarii, la poalele Muntilor Apalasi, dupa cum noteaza Gandul.

Marijuana, cultivata din cauze economice

"Mare parte din aceasta marijuana credem ca a fost cultivata din ratiuni economice. Zone din estul statului Tennessee, estul Kentucky-ului si West Virginia resimt mai sever recesiunea decat restul tarii si au simtit deja efectele ei pentru mai mult timp. Economia sau lipsa ei au determinat intotdeauna cresterea traficului de cannabis. Tot mai multi cultiva planta, desi nu sunt oameni care ar face asta in mod normal. Nu sunt profesionisti", a precizat Ed Shemelya, seful departamentului pentru eradicarea marijuanei, citat de Gandul.

Insa cultivatorii au de-a face si cu probleme: unul, faptul ca marijuana este inca ilegala, desi acest lucru nu impiedica segmentul de consum, dar si actiunile ofiterilor DEA (Drug Enforcement Administration), care confisca si distrug culturile de marijuana.

Potrivit autoritatilor americane, marijuana este legala doar pentru utilizare medicala, si acest lucru in doar 13 state americane, respectiv cele de pe coasta de Vest. In aceste locuri, doctorii pot prescrie marijuana pentru insomnii, sindrom premenstrual sever, anxietate sau dureri de cap. Oficialii americani se sperie si de cresterea numarului consumatorilor de “iarba”, chiar si in randul persoanelor in varsta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea