Social

#biserica #recensamant #asur

Recensamantul favorizeaza Biserica?

Asociatia Secular-Umanista din Romania critica formularea unei intrebari ce va fi adresata romanilor la viitorul recensamant . Reprezentantii ASUR spun ca intrebarea sugereaza faptul ca toti romanii apartin unei religii .

Intrebarea a 25-a din chestionarul recensamantului din aceasta toamna a provocat protestul ONG-ul, care doreste schimbarea ei.

Reprezentantii ASUR propun schimbarea intrebarii "Carei religii considera persoana ca apartine?" cu "In prezent persoana apartine sau nu unei religii?". In cazul unui raspuns afirmativ, o intrebare suplimentara ar oferi romanilor ocazia sa-si prezinte afilierea religioasa.

In forma actuala, intrebarea ar presupune ca toti romanii au o optiune religioasa. Reprezentantii Asociatiei Secular-Umaniste din Romania explica impactul datelor din recensamant asupra implicarii Bisericii in societate.

La ultimul recensamant, realizat in 2002, intrebarea legata de religie i-a pus pe romani sa aleaga intra "ortodox" sau "de alta confesiune", potrivit EVZ.ro. Doar 0,1% a ales sa explice ca este atee.

ONG-ul sustine ca rezultatele recensamantului de acum noua ani au fost folosite de Biserica pentru a cere o finantare de la bugetul de stat pentru " Catedrala Mantuirii neamului " si pentru a continua predarea religiei in scoala, din clasa I si pana in clasa a XII-a .

Recensamantul din acest an va fi desfasurat de INS intre 22 si 21 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea