Social

RealitateaTV, in lux pe banii lui Sorin Ovidiu Vantu

Weekend de lux in Creta , cu Sorin Ovidiu Vintu, managerii si vedetele Realitatea TV. Desi neaga ca ar avea vreo implicare manageriala la postul de stiri, "parintele" FNI a condus sedintele de strategie organizate in Creta. Sorin Ovidiu Vintu a inchiriat un avion pentru deplasarea angajatilor de la Realitatea TV in raiul din Creta.
Aceasta este prima poveste care probeaza ca SOV cladeste in Romania, intr-o discretie bizara, un imperiu media.

Pe 6 mai, un charter Gulfstream G4 decola de pe Aeroportul Baneasa cu destinatia Creta, avind la bord celebritati ca Andrei Gheorghe, Mihai Tatulici, Sanda Nicola, Robert Turcescu, Melania Medeleanu, Sergiu Toader, Razvan Dumitrescu, Anamaria Lembrau si Cosmin Prelipceanu.

Urmau trei zile pe care cei prezenti le-au caracterizat ca senzationale, cu limuzine de lux, cazare la fel, jacuzzi si masaj, piscina si vedere la mare. Intilnirea vedetelor mentionate cu Sorin Ovidiu Vintu reprezinta o dovada a implicarii controversatului om de afaceri in Realitatea TV.

Relatarea de mai sus este sustinuta de mai multe surse neoficiale si de informatii de la Aeroportul Baneasa, care confirma pentru dimineata zilei de 6 mai, ora 8.00, o cursa charter de 12 locuri, in care se afla, printre altii, si Mihai Tatulici. Destinatia: Heraklion , nordul insulei Creta. In schimb, dintre cei prezenti, numai Andrei Gheorghe confirma intilnirea cu Vintu.

Intrebat de "Evenimentul zilei" daca s-a vazut cu omul de afaceri in Creta, Gheorghe a raspuns: "Da". Tot el a spus ca "probabil" a existat si o intilnire de grup.

SOV neaga

Sorin Ovidiu Vintu a negat ca s-a vazut cu vedetele Realitatii TV: "Am fost in Creta in aceeasi perioada. In Creta imi petrec trei saptamini de vacanta de Pasti, atunci cind statul roman ma lasa sa ies din tara. Am fost insa numai cu un foarte bun prieten al meu, domnul Ion Andrei. Am auzit ca erau acolo si cei de la Realitatea TV, intr-un team building, insa nu i-am vazut".

Robert Turcescu a confirmat si el excursia din Creta, dar a raspuns evaziv cind a venit vorba de Vintu: "A fost un team building facut de Realitatea TV. Nu are nici o legatura cu Vintu ce s-a intimplat in weekendul in care am fost noi acolo. E cu totul altceva. Pe insula respectiva, nu stiu, s-o fi aflat Vintu, pamintu... e problema altora".

Robert Turcescu a indrumat "Evenimentul zilei" catre Sergiu Toader, project managerul postului, care insa a refuzat sa ofere vreun detaliu. La fel a facut si Razvan Dumitrescu. Melania Medeleanu a confirmat deplasarea, dar a refuzat sa comenteze legatura dintre aceasta si Sorin Ovidiu Vintu. Mihai Tatulici a afirmat: "Am fost acolo in timpul liber si e treaba mea ce fac in timpul liber".

Anamaria Lembrau, editorul-sef al Jurnalelor Realitatea TV, nu a negat excursia, dar nici nu a oferit detalii: "Mi se pare absolut neinteresant pentru presa ce face in timpul sau liber un editor de la stiri, asa cum este neinteresant si ce face la serviciu".

Excursie de vis

Din relatarile celor care au acceptat sa raspunda la intrebarile "Evenimentului zilei" rezulta totusi ca excursia a fost una opulenta, in care vedetele s-au simtit exceptional. Sanda Nicola a declarat pentru "Evenimentul zilei" ca, pentru ea, weekendul petrecut in Creta a fost unul dintre cele mai frumoase din viata.

"M-am distrat, m-am bronzat, mi-am comandat masaj, a fost foarte misto", a spus ea. Despre Sorin Ovidiu Vintu, Nicola a spus ca il stie numai din poze si ca nu crede ca este suficient de importanta incit sa il cunoasca pe magnat. "Oricum, daca astea sint recompensele in compania asta, imi place sa lucrez aici", a conchis ea.

Andrei Gheorghe a fost la fel de incintat: "A fost fenomenal, erau 30 de grade, sunam acasa si ma distram ca in Romania ploua si ningea, in timp ce noi dormeam la piscina".

Conform uneia dintre sursele neoficiale, Mihai Tatulici si-a speriat destul de rau colegii, directorul de programe al Realitatii TV alunecind si cazind pe scari.

Semnificatia posibila

Eschivele si modalitatile diferite de negare tind sa acorde credit variantei in care lumea buna din Realitatea TV a primit cadou o excursie de lux de la Sorin Ovidiu Vintu. In acest caz, legatura omului de afaceri cu postul TV ar fi dovedita. S-ar putea vorbi despre o recompensa generoasa acordata unui grup mic de oameni alesi pe sprinceana, de patronul de fapt (dar nu de drept) al televiziunii.

Ce motive ar avea Sorin Ovidiu Vintu sa-si ascunda in acest caz calitatea de mare investitor media? Pe de o parte, este clar ca televiziunea a carei linie ar dicta-o ar putea face jocuri sub o aparenta de independenta. Nu e de neglijat insa si faptul ca omul de afaceri stie ca numele sau are un impact negativ atunci cind este asociat cu o afacere sau cu o structura media.

Intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei" la inceputul acestui an, Sorin Ovidu Vintu relata ca si-a vindut actiunile la "Academia Catavencu" pentru ca toate articolele critice din revista ii transformau pe cei vizati in dusmanii lui.
In cazul in care conexiunea Vintu-Realitatea TV se confirma, exista mari sanse ca si minitrustul de presa scrisa creat in jurul Petrom Service sa fie controlat de miliardar. Este vorba despre "Ziua", "0" si "8". La acestea se adauga Radio Total si reteaua de televiziuni locale Alpha. Cu alte cuvinte, un holding de presa care poate influenta decisiv opinia publica din Romania.

Se pricepe sau nu la media?

Implicarea lui Sorin Ovidiu Vintu in mass-media a suscitat interesul presei inca de la mijlocul anilor 90, cind acesta a cumparat un pachet din actiunile revistei "Academia Catavencu". Cei 30a fusesera achizitionati de la Mircea Dinescu. Ulterior, Vintu i-a impartit intre "academicienii" care detineau restul de participare la revista.
Urmatoarea sa investitie in mass-media s-a concretizat prin aparitia ziarului "Curentul". Sediul si mijloacele tehnice de care dispunea redactia au provocat invidie in rindul concurentei, dar titlul nu a fost niciodata unul puternic. La aceste doua publicatii facea Vintu referire cind spunea, in "Evenimentul zilei" din 23 februarie: "Sint cel mai mare perdant in media".

Presupusa extindere

In momentul in care Realitatea TV a trecut din posesia lui Silviu Prigoana la petrolistii lui Liviu Luca, multe voci l-au indicat pe Sorin Ovidiu Vintu ca fiind in spatele afacerii, chiar daca acesta nu a confirmat niciodata informatia.

Extinderea trustului prin achizitia ziarului "Ziua", apoi "8" si recenta lansare "0" a fost facuta, pe hirtie, tot din fondurile sindicatului condus de Liviu Luca, cu care Vintu a afirmat ca are doar o legatura de prietenie.

Dupa plecarea, la inceputul anului, de la "Evenimentul zilei", echipa lui Dan Cristian Turturica s-a aflat si ea pe lista de achizitii a lui Vintu. Informatii neoficiale anuntau lansarea noului ziar condus de Turturica.

Conform acelorasi surse neoficiale, Vintu ar fi vrut sa treaca afacerea prin societatea de editare condusa de Sorin Rosca Stanescu , Fulcrum, varianta refuzata de Turturica, astfel ca lansarea publicatiei a fost aminata pentru toamna, din lipsa fondurilor de la Vintu.

Un alt nume contactat de Sorin Ovidiu Vintu a fost Cristian Tudor Popescu , dupa plecarea acestuia de la "0". Cristian Tudor Popescu a relatat, tot pentru "Evenimentul zilei", ca a primit o oferta de finantare din partea controversatului om de afaceri, dar ca a refuzat-o.

Alte surse sustin ca banii investiti de Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac (500 de mii de euro) ar fi provenit tot de la Sorin Ovidiu Vintu.

La acestea se adauga cel putin un radio si o retea de posturi TV locale.

Cit a costat distractia

Week-end-ul petrecut la soare, cu vedere la mare, a lasat vedetele Realitatea TV fara memorie. Nici unul dintre participantii la excursie care au acceptat sa vorbeasca despre experienta petrecuta, nu a mentionat locatia exacta in care a fost cazat. Unele dintre ele au spus chiar ca nu-si amintesc. Singurul amanunt a fost numele localitatii n care a aterizat avionul: Heraklion, insula Creta.

Surse neoficiale sustin ca vedetele Realitatea TV au fost cazate in vile de lux la Elounda, statiune aflata la 65 de kilometri de Heraklion, si ca drumul dinspre si inspre aeroport a fost parcurs cu limuzine.

Aceleasi surse au afirmat ca pentru fiecare persoana cazata s-au cheltuit intre 2.000 si 3.000 de euro pe noapte si ca suma necesara pentru acoperirea intregii excursii se ridica la 250.000 de euro. Aceasta cuprinde si banii cheltuiti in transportul cu un avion charter.
Inchirierea unei curse private intre aeroportul Baneasa si cel din Heraklion costa in jur de 12.000 de euro dus-intors. La aceasta suma se adauga o taxa, intre 100 si 400 de euro, pentru fiecare dintre pasageri.

Sursele neoficiale afirma ca vedetele si managerii Realitatea TV au beneficiat inclusiv de plimbari cu sky-jet-ul si ca printre dotarile vilelor in care au fost cazati au fost jacuzzi, piscina, ba chiar si piane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea