Social

#reactii #decizia #ccr #ordonanta #neconstitutionala

Reactii la decizia prin care amanarea majorarilor salariale e neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Ordonanta de Guvern amana pana la 1 aprilie 2009 este neconstitutionala .

Toate cele patru articole ale Ordonantei, contestate de Avocatul Poporului , au fost declarate neconstitutionale.

Guvernul nu comenteaza decizia Curtii Constitutionale

Purtatoarea de cuvant a Guvernului, , a declarat ca ordonanta este inca in vigoare si continua sa produca efecte si ca nu comenteaza decizia Curtii Constitutionale pana cand aceasta nu va oferi si o motivatie.

"Nu comentam decizia Curtii Constitutionale de a declara nr. 151 pe 2008 data de Guvern in data de 28 octombrie privind stabilirea unor masuri de aplicare a legii pentru majorarea salariilor profesorilor . Asteptam motivatia Curtii Constitutionale privind aceasta decizie, si reamintim ca ordonanta privind cresterile salariale este in vigoare si continua sa produca efecte", a declarat purtatoarea de cuvant a Guvernului, Camelia Spataru .

In vigoare ramane Ordonanta de Urgenta emisa luni seara de Guvern, care majoreaza salariile profesorilor gradual, cu pana la 28%.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, situatia creata este "o agitatie inutila, pentru ca Guvernul trebuia sa stie exact ce resurse are si ce masuri trebuie sa ia in ceea ce priveste majorarea salariilor profesorilor". Ministrul Muncii a adaugat faptul ca "legea nu este corecta prin procentele pe care le acorda profesorilor universitari fata de celelalte categorii de profesori". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea