Social

Reactii in presa franceza

Reactiile in presa franceza dupa meciul Franta - Anglia, scor 2-1. Cotidianele sportive "L'Eguipe", "Le Parisien", "Liberation" au reactii de uimire si fericire.

"Este incredibil!", a titrat, luni, cotidianul sportiv "L'Eguipe", referindu-se la victoria cu scorul de 2-1 obtinuta de reprezentativa Frantei in fata Angliei, gratie celor doua glouri marcate de Zinedine Zidane in prelungurile partidei disputate, duminica, la Lisabona, informeaza AFP.

"Inscriind doua goluri in prelungirile partidei, Zidane a oferit francezilor o victorie nesperata", comenteaza " L'Equipe ", care il elogiaza pe capitanul francezilor facind referire la imnul de stat al britanicilor: "God Save Zidane!"

Editorialistul cotidianului "L' Equipe " evita insa tonul euforic. Acesta remarca faptul ca francezii, care au fost condusi pe intreaga durata a partidei si nu au putut depasi apararea ermetica a englezilor, "nu au facut un joc bun".

"Barthez si Zidane au savirsit miracole. Acestia sint eterni. Miracolele poate ca nu sint", subliniaza "L'Equipe".

"Incredibil!", a titrat si cotidianul "Le Parisien", dar si editia editata la Paris a ziarului britanic "Herald Tribune".

"Zinedine Zidane trimite Franta in paradis", scrie "Le Parisien", care il omagiaza si pe portarul francez Fabien Barthez, pe care in numeste "celalalt erou al meciului", deoarece a reusit sa apere lovitura de pedeapsa executata de capitanul englezilor, David Beckham, in a doua repriza, cind selectionata Frantei era condusa cu scorul de 1-0.

Cotidianul noteaza ca francezii au avut parte de "un final miraculos", iar "Zidane a gasit cheia engleza". Conform aceleiasi publicatii, capitanul francez "a luminat brusc" orizontul limitat al detinatorilor titlului european , care, aparent, se indreptau catre infringere. "Parea ca retraim partida trista dintre Franta si Senegal , de la Cupa Mondiala din 2002, dar pina la urma a fost o reeditare a finalei de la Euro 2000, dintre Franta si Italia", concluzioneaza "Liberation".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea