Social

#arest Adrian Sarbu #mediafax #arest preventiv #adrian sarbu

Adrian Sarbu, arestat preventiv! Cum isi apara afacerile

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri noapte, arestarea preventiva a lui Adrian Sarbu sub acuzatiile de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, decizia fiind luata dupa mai multe ore de deliberare, scrie Mediafax.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata.

Sarbu a declarat, marti seara, la iesirea de la Curtea de Apel Bucuresti, ca nu poate comenta acuzatiile procurorilor si ca instanta a ramas in pronuntare.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile procurorilor, de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, Sarbu a afirmat: "Nu pot sa comentez asta la acest moment pentru ca deja sunt sub alt regim. Ce am avut de comentat am comentat, pozitia mea mi-am sustinut-o, avocatii au sustinut-o, din acest moment e in pronuntare".

Un comunicat al Parchetului ICCJ transmis in cursul zilei de marti anunta punerea in miscare a actiunii penale fata de Adrian Sarbu si fata de Liana Petrovici.

Conform anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei.

Adrian Sarbu a afirmat ca dosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea institutiilor media pe care le-a construit in ultimii 25 de ani.

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pecare le-am mentinut independente politic. Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul", a declarat Sarbu, apreciind ca acesta este "un caz tipic de terorism de stat asupra unor institutii media impinse spre lichidare sau vanzare catre grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasa actiune anti-evaziune si spalare de bani".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea