Social

#Bogdan Olteanu viceguvernator #Bogdan Olteanu DNA #sorin ovidiu vintu #bogdan olteanu

Reactia BNR dupa ce viceguvernatorul Bogdan Olteanu a fost retinut de DNA

Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a fost retinut de DNA in noaptea de joi spre vineri, pentru trafic de influenta, suspectat ca ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunarii,
 Liviu Mihaiu.

In perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si lider PNL,  ar fi primit pentru sine, prin intermediar, de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, suma de 1.000.000 euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, se sustine intr-un comunicat al DNA. Banii au fost dati in sediul partidului. Un alt milion de euro ar fi fost primit pentru Calin Popescu Tariceanu, atunci premier al Romaniei, spun surse judiciare.

 Pentru aceasta suma, Olteanu ar fi facut  trafic de influenta la premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu (acum, presedinte al Senatului) ca Liviu Mihai sa fie numit in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Ca urmare a diligentelor depuse de Olteanu, Liviu Mihaiu, apropiat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, ar fi fost numit guvernator al Deltei Dunarii la data de 18 septembrie 2008.

  Sorin Ovidiu Vintu ar fi avut interese economice  in Delta Dunarii, unde ar avea proprietati importante.

 

Banca Nationala a Romaniei sustine ca faptele pentru care viceguvernatorul Bogdan Olteanu a fost retinut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au legatura cu activitatea sa inainte de a deveni oficial al BNR.

"In legatura cu retinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Nationala a Romaniei  precizeaza ca ancheta Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie vizeaza activitatea acestuia desfasurata inainte de incredintarea de catre Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA .

BNR mentioneaza ca activitatea institutiei se desfasoara normal, atributiile domnului viceguvernator urmand a fi preluate conform procedurilor interne in vigoare de catre ceilalti membri ai conducerii executive", se arata in comunicatul de presa al Bancii Nationale a Romaniei.


Sursa foto: qmagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea