Social

#rca #asigurari auto

RCA-ul ar putea fi scumpit cu pana la 50%

Companiile de asigurari spun ca tarifele la RCA sunt "insuficiente" si acestea ar putea creste semnificativ in perioada urmatoare.

Numarul mare al victimelor accidentelor care solicita si obtin in instante despagubiri din ce in ce mai mari, ii face pe asiguratori sa sustina cresterea pretului RCA.

Majorarea care ar putea fi aplicata pentru segmentul asigurarilor auto obligatorii ar putea varia intre 15 si 50%, dar ar putea fi aplicata doar de unele societati de asigurari.

"In prima parte a acestui an, pretul mediu la RCA s-a situat in jurul valorii de 110 de euro, pentru autoturismele cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 cmc, valoare insuficienta in conditiile unei frecvente a daunei atat de ridicata si a aparitiei unor cereri de despagubiri de dimensiuni din ce in ce mai mari, mai ales pentru daune nonpatrimoniale", a declarat pentru Gandul Florentina Almajanu, directorul general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Daca RCA va fi scumpit cu 50%, romanii ar putea plati 165 de euro pe an daca detin un autoturism Dacia Logan .

Politele RCA au adus, in primele trei trimestre din acest an, alaturi de asigurarile Casco, aproape 80% din subscrierile segmentului de asigurari generale, arata rezultatele membrilor UNSAR pentru primele trei trimestre din acest an.

"Subscrierile companiilor de asigurari generale sunt dependente de aceste tipuri de asigurari, ceea ce a condus la o schimbare a strategiilor de vanzare si de subscriere , mai ales in conditiile in care volumul despagubirilor platite este in crestere. Pe segmentul Casco, de exemplu, nivelul daunelor brute platite a fost aproape egal cu cel al primelor brute subscrise. Iar daca adaugam si rezervele constituite pentru daune avizate si neavizate, atunci imaginea acestui segment de piata este din ce in ce mai sumbra", a mai spus Florentina Almajanu, citata de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea