Social

# avertisment ingrijorator #Razvan Chereches # coronavirus romania #coronavirus

Razvan Chereches: “Va fi mult mai grav, vom avea o crestere exponentiala similara cu cea a Italiei”

Razvan Chereches, profesor de Sanatate Publica de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, avertizeaza ca rata cresterii imbolnavirilor este alarmanta. Acesta sustine chiar ca ne asteapta o crestere similara cu cea din Italia.

„Oamenii trebuie sa stie ca virusul e tot aici. N-a plecat nicaieri. Ce ne asteapta va fi mult mai grav decat primul val, pe care datorita masurilor luate la timp, am reusit sa-l potolim. Dar acum suntem cu totul in alta faza. Vom avea o crestere exponentiala similara cu cea a Italiei. Exact cum Italia n-a luat masurile ca a zis ca cresterea era prea mica, in momentul in care incepi sa te ingrijorezi este deja prea tarziu. Chiar daca, de maine, nimeni nu va avea voie sa iasa fara masca, se dau amenzi peste tot, numarul de cazuri va continua sa creasca, va continua sa creasca.

Plus ca sunt segmente intregi de populatie la care chiar obligativitatea purtarii mastii nu va reusi sa-i convinga sa poarte masca. (...) Exista intr-adevar decredibilizarea virusului si a gravitatii infectiei in randul populatiei si care va trebui combatuta prin campanii de informare profesioniste continue.

Ritmul de crestere (al imbolnavirilor - n.red.) este ingrijorator. Plus ca numarul de decese sunt cele testate, sunt decese care nu sunt testate si care nu sunt puse la decese atribuite COVID-ului. In momentul de fata, parerea mea este ca ar trebui incetata testarea si facuta testare exclusiv pe populatie santinela, pe populatia expusa: personal medical, politisti, angajati la supermarket, soferi de autobuz, care sunt in contact cu multi oameni si care, daca unul dintre ei e infectat, e un factor de infectie fenomenal mai departe. Deci acolo ar trebui testat si testat periodic, testat saptamanal, ca sa putem sa ne dam seama de evolutie. O alta masura care s-ar putea face: se poate detecta virusul din apa de canalizare. (...) Cresterea incarcaturii virale din apa de canalizare la nivel de oras poate spune cu 5-6 zile inainte cresterea numarului de cazuri care vor fi internate la terapie intensiva.”, a spus profesorul clujean de Sanatate publica Razvan Chereches la Europa FM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea