Social

#romania #litoral #ultraviolete #indice

Razele ultraviolete, la un nivel ingrijorator in tara noastra, in special pe litoral

Razele ultraviolete , la un nivel ingrijorator in zona de litoral a Romaniei. Potrivit raporturilor referitoare la indicele de radiatie ultravioleta, acesta este la un nivel ingrijorator pe litoralul romanesc si bulgaresc, dar si in restul zonelor tarii si in Ungaria.

Din datele inregistrate de meteorologi , pe litoralul romanesc, indicele de radiatii ultraviolete se afla intre 6 si 8, un nivel considerat mare, care nu prezinta insa motive de alerta, conform specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) citati de Adevarul.

Acestia au precizat faptul ca nivelul periculos pentru om este cel mai mare decat 10, atunci cand sunt declansate anumite masuri dedicate si populatiei.
Pana atunci, ei au avertizat insa populatia sa nu se expuna timp indelungat la soare, iar expunerea sa nu se faca intre orele 11.00 si 16.00, pentru a nu suferi din cauza razelor ultraviolete. Chiar si asa, expunerea ar trebui sa se faca cu o protectie data de cremele de protectie, cu un factor de protectie UV cat mai ridicat.

Nivelul radiatiilor este ridicat si pe litoralul bulgaresc, dar si pe teritoriul Ungariei, acolo unde meteorologii au emis o alerta referitoare la indicele de ultraviolete
, care, daca sunt la un nivel ridicat, devin periculoase pentru om. Nici in restul Europei situatia nu este mai imbucuratoare, Polonia si Austria raportand de asemenea cote periculoase ale ultravioletelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea