Social

#arme nucleare #razboi #coreea

Razboiul nuclear, mai aproape de peninsula coreeana

Ziarul partidului comunist nord-coreean avertizeaza asupra iminentei razboiului nuclear in peninsula . Coreea de Nord continua consolidarea asenalului nuclear.

Publicatia oficiala a comunistilor coreeni, Rodong Sinmun, a aratat ca "o situatie instabila a fost creata in peninsula coreeana... norii grei ai razboiului nuclear se aduna".

"Cat timp va dura politica de ostilitate americana, nu vom renunta la dispozitivul de disuasiune nucleara si chiar il vom consolida", este pozitia publicata de oficiosul partidului din Coreea de Nord, informeaza Cotidianul.

25 iunie este ziua sumbra in care razboiul a fost declansat in Coreea acum 59 de ani prin traversarea paralelei 38 de catre armata nord-coreeana.

Situatia in peninsula a devenit mai tensionata dupa testul nuclear din 25 mai, urmat de mai multe teste de racheta, Coreea de Nord fiind sanctionata de ONU dupa incalcarea legislatiei internationale.

Testele de rachete cu raza lunga de actiune de catre regimul de la Phenian pun in pericol statul american Hawaii, despre care s-a speculat ca ar putea fi o tinta posibila. Drept raspuns, presedintele american Barack Obama a declarat ca tara sa este "pregatita pentru orice eventualitate".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea