Social

Razboiul invalizilor in SUA

Andrei Pavel l-a invins, in Cupa Davis , pe cel mai bun jucator american, Andy Roddick , caruia i s-a facut rau in timpul primului joc. In schimb, Romania a fost invinsa la dublu, dupa ce l-a pierdut pe Victor Hanescu, accidentat la coaste.

Romanii au ajuns sa le dea emotii americanilor chiar la ei acasa, presupusa victorie fara probleme a echipei de Cupa Davis a SUA raminind sub semnul intrebarii pina azi-noapte, cind au fost programate ultimele doua partide de tenis. Gazdele justifica prelungirea deznodamintului prin aducerea in discutie a factorilor digestivi care l-au impiedicat pe Andy Roddick (nr. 3 ATP) sa se concentreze in partida cu Andrei Pavel (82 ATP), insa nu poate fi contestat faptul ca romanul a fost vioara intii a meciului de deschidere de la San Diego. A pierdut primele doua seturi, a salvat o minge de meci in cel de-al treilea si a incheiat jocul en fanfare, ducind chinurile lui Roddick in directii noi, aproape rusinoase.

Pavel a salvat o minge de meci

Dupa 2-0 pentru el, era greu sa crezi ca poti invinge un jucator ca Roddick. Totusi, l-am vazut cu capul in pamint. El, un luptator, parea ca nu e atit de sigur pe el, asa ca am incercat, mi-am zis ca am totusi o sansa. Mai ales ca un inger bun ma salvase la mingea de meci, soptindu-mi sa dau mingea aceea cistigatoare, de la care a repornit totul. Apoi, am vazut ca organismul lui Roddick nu mai poate face fata. Uneori, cind cineva este accidentat, incearca sa loveasca mingile cit mai puternic, pentru a scurta disputarea punctelor. Am constatat si eu acest lucru la el, in setul patru. Strategia mea a fost sa-l fac sa alerge cit mai mult, a spus Pavel, in timp ce invinsul sau a descris in special infringerea fizica: Nu m-am simtit niciodata atit de rau la finalul unei partide. Am mai avut crampe si in trecut, dar simteam ca mai am energie. De aceasta data, insa, m-am simtit epuizat. In setul al patrulea al jocului cistigat de roman cu 6-7, 2-6, 7-6, 6-2, 6-4, americanul a vomat de mai multe ori si a cerut un time-out, din cauza unor crampe la mina dreapta.

S-a rupt Hanescu

Dupa meci, din cauza deshidratarii, i-au fost introduse intravenos fluide, timp de doua ore. In al doilea meci al zilei, Victor Hanescu a fost neconvingator in fata lui James Blake , a pierdut multe puncte cu o usurinta dezarmanta si, fara sa lupte prea mult, a fost invins cu 4-6, 6-7, 2-6. A doua zi, la dublu, Victor s-a accidentat dupa doar o jumatate de ora si a trebuit sa paraseasca arena, alaturi de Horia Tecau , oferindu-le victoria lui Bob si Mike Bryan, dupa doar un set (2-6). Am simtit o durere in partea stinga, una foarte ascutita si puternica. La inceput am crezut ca este o accidentare usoara, dar dupa ce am servit a doua oara am inteles ca trebuie sa fie ceva grav, pentru ca era foarte dureros. Pur si simplu nu am mai putut sa joc, a explicat romanul, care se pare ca a suferit o ruptura de ligamente in zona coastelor. Astfel, sansele sale de a evolua in primul meci al zilei de ieri, impotriva lui Andy Roddick, erau foarte mici, capitanul Florin Segarceanu fiind pregatit sa il introduca in joc pe Razvan Sabau (112 ATP).

Cupa Davis, turul I
Germania-Franta 0-3

Chile-Slovacia 3-0

SUA-Romania 2-1

Argentina-Suedia 3-0

Austria-Croatia 0-3

Belarus-Spania 3-0

Olanda-Rusia 0-3

Elvetia-Australia 1-2

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea