Social

#vasile blaga #elena udrea #constanta #pd-l

Razboiul din PD-L Constanta – reglare de conturi intre Blaga si Udrea

Stelian Dutu, dat afara din partid, lanseaza ipoteza conflictului intern. In schimb, Udrea acuza < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca">ca in spatele tensiunilor din filiala de la Constanta s-ar afla PSD.

Aplombul pucistilor din PD-L Constanta este pus pe seama unei intalniri de taina, avuta miercuri cu Vasile Blaga, cel care il sustine pe principalul contestatar, Danut Moisoiu, fost lider al organizatiei municipale Constanta. Pe 5 iunie, Moisoiu a fost dat afara din partid pentru legaturile sale cu Radu Mazare si PSD, impreuna cu alte doua colege, pe baza unei decizii luate prin derogare de la statutul partidului.

Ei protesteaza acum la adresa noii conduceri PD-L Constanta si a coordonatorului Elena Udrea +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- si doresc reinstalarea in functii. „Nu o sa recunoasca nimeni ca aceasta intalnire a avut loc”, ne -a declarat ieri fostul lider al filialei, Stelian Dutu, tras pe linie moarta de conducerea centrala si ramas acum in afara razboiului.

„Detasat” de partid, Dutu se pregatea sa participe la o emisiune televizata la care sa demonteze „neadevarurile” spuse de Adriean Videanu si Elena Udrea. „Ce se intampla la Constanta este o reglare de conturi intre Vasile Blaga, care este in spatele lui Danut Moisoiu, si Elena Udrea. Blaga are merite in partid pe care nu i le poate contesta nimeni, iar Udrea are o sete de a fi mereu in prim-plan si de a minti in permanenta. Din aceasta joaca de copii prosti nu o sa castige nimeni. Doar partidul are de pierdut”, a conchis Stelian Dutu. 

Udrea „socata” de TV

Elena Udrea este socata de ilustrarea la o televiziune de stiri a unui material „foarte” politic, cu fotografii „paparazzi” infatisand-o in costum de baie. Secretarul general PD-L si-a exprimat indignarea in cugetarea „Batalia pentru rating”, postata ieri pe blogul sau. „Oameni buni, chiar nu se mai respecta nici o regula?”, este scandalizata Udrea de depasirea limitelor deontologice si cere demisia membrilor Consiliului National al Audiovizualului, care n-a reactionat in nici un fel.

Postarea continua cu „Adevarul despre Constanta” - in fapt o transcriere a interventiilor sale televizate despre revolta din PD-L Constanta, filiala pe care o coordoneaza de putin timp. Ce nu scrie Elena Udrea este ca baza de date a PDL Constanta a disparut, iar filiala trebuie sa-si numere din nou membrii. Incidentul nu este singular, ci este o practica veche in PD, unde fiecare schimbare de conducere coincide cu disparitia bazei de date.  

Pana la o noua numarare a membrilor, Consiliul de Coordonare Locala - convocat sambata de „talibanii” din filiala - este oricum con­si­de­rat ne­statutar de condu­ce­rea partidului. In lipsa unei evidente, CCL are toate sansele sa intruneasca cvo­rumul necesar, dar partidul a avertizat membrii sa nu participe la aceasta sedinta, intrucat isi risca statutul.

„Orice hotarare vor lua la acest asa-zis CCL, nu va fi validata”, a declarat ieri noua conducere a organizatiei municipale PD-L Constanta, al carui lider este un PD-L-ist, Florian Constantin.

Aceasta e , de fapt, una dintre nemultumirile contestatarilor, proveniti din PD, dar si ale democratilor disciplinati, deran­jati de politica Elenei Udrea de a impune liberal-democratii: ca nu se mai respecta algoritmul de la fuziunea PD – PD-L, care prevede paritate de 2 la 1 si sefi de organizatii numai de la PD.

„Asta era valabil atunci”, Au ">au justificat la unison PD-L-istii pusi in Biroul Permanent Municipal, care s-au ales pe principiul „credibilitatii si probitatii”, nu al notorietatii. Patru locuri au ramas vacante in BPM , pentru personalitati care doresc sa se alature partidului.

PSD sustine „razmerita” de la Constanta

Totusi, noua criza din PD-L Constanta are un factor ine­dit in ecuatie: PSD, care sus­ ti ­ne din rasputeri grupul re ­voltatilor. Implicarea PSD Con­stanta in razboiul intern al filialei PD-L alarmeaza mai tare decat turbulentele create de indisciplinati (printre care se afla tocmai fina presedin­telui Traian Basescu, Narciz Amza).

Acestia sunt acuzati de legaturi cu gruparea Mazare si de sabotaj sistematic in favoarea PSD. Miercuri seara, la televiziunea lui Radu Mazare au fost invitati doi dintre protestatarii exclusi din partid, Danut Moisoiu si Madalina Popa, care se tin de scaunul de consilier local.

Elena Udrea minte ca n-a vazut protestul pe care l-am depus la partid. Ea ar trebui sa mai citeasca statutul, ca noi il stim pe de rost. Parerea noastra este ca ea destabilizeaza filiala, iar Traian Basescu nu stie ce se intampla aici, informat cum e de urechi blonde sau brunete”. La intrebarea moderatoarei „Si ce veti face, caci mai este putin pana la alegerile generale?”, interlocutorii s-au agatat de ideea sustinerii neconditionate a lui Traian Basescu, de la care spera sa vina mantuirea.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea