Social

Razboiul Culcer-Turcescu continua

Ceremonia decernarii Premiilor Clubului Roman de Presa a mustit de intepaturi politice si profesionale. Chiar daca Robert Turcescu ne-a declarat in urma cu o saptamana ca nu il mai intereseaza "razboiul Rodicai Culcer", nu a scapat ocazia de a inscrie inca un punct in disputa cu fosta lui sefa de la Europa Fm.

Gala desfasurata vineri, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta, in prezenta presedintelui Traian Basescu, si transmisa in direct de TVR 1, a prilejuit onorarea celor mai buni jurnalisti de presa scrisa , radio si televiziune in 2005. Printre castigatori s-a numarat si Robert Turcescu , care a fost rasplatit cu doua trofee, la sectiunea Presa scrisa-Ancheta, alaturi de colega Cristina Hurdubaia de la Cotidianul, si la sectiunea Radio-Talk Show pentru emisiunea "Romania in direct".

SAGETI CU ADRESA SUBINTELEASA

Urcat pe scena sa-si ridice al doilea trofeu, realizatorul emisiunii 100% cu Robert Turcescu de la Realitatea TV nu s-a putut abtine sa nu arunce cateva sageti spre o persoana al carei nume nu a dorit sa-l pronunte "in casa televiziunii, pentru ca nu-i face nici un fel de placere". Insa realizatorul nu a facut economie de amanunte care au dus cu usurinta la identificarea numelui nerostit. Turcescu a afirmat ca premiatul talk-show "Romania in direct" a implinit patru ani in ciuda unor presiuni venite din partea persoanei fara nume, care a incercat in urma cu cativa ani sa-i puna capat.



BUBE VECHI

Razboiul declaratiilor dintre Robert Turcescu si Rodica Culcer a debutat in luna aprilie a anului 2003, cand Rodica Culcer, pe atunci director de stiri la Europa FM, l-a inlocuit pe Turcescu din functia de redactor-sef pe motiv ca jurnalul de care se ocupa acesta "pierdea audienta si era lucrat superficial". Realizatorul Robert Turcescu a acuzat-o atunci de cenzura pe fosta lui sefa si a declarat ca Rodica Culcer a facut o politica slugarnica fata de Adrian Nastase si fata de PSD, partidul de guvernamant din acea vreme.



SUBMINARE

Replica celei vizate nu s-a lasat asteptata. Intr-un interviu recent aparut in revista TV Mania, directoarea stirilor TVR a spus insa ca interesele lui Turcescu sunt mult mai rafinate si ca vedeta postului Realitatea TV incearca sa submineze noul curs pe care incep sa-l ia stirile TVR-ului. Referitor la cea mai proaspata declaratie facuta de Robert Turcescu, directoarea stirilor din TVR 1 a ales sa nu comenteze, iar pe Turcescu nu
l-am putut contacta.

NEIMPLINIREA LUI BASESCU

O alta surpriza a fost declaratia presedintelui Basescu care s-a aratat dezamagit ca posturile publice de radio si de televiziune nu sunt echidistante, considerand ca una dintre neimplinirile majore ale anului 2005 e esuarea eforturilor de depolitizare a SRR ( Societatea Romana de Radio) si SRTv (Societatea Romana de Televiziune).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea