Social

Razboi total intre Basescu si PSD

Atacurile sefului statului la adresa lui Ion Iliescu si a lui Sorin Oprescu au declansat o reactie in lant din partea social-democratilor. „Bolnav de putere", „accident al istoriei", „animal ranit" care-i musca pe toti sunt apelativele folosite de adversarii politici ai lui Traian Basescu la adresa presedintelui.

Pe fondul continuarii luptei electorale pentru Primaria Capitalei, liderii politici s-au aratat grav atinsi de acuzatiile televizate lansate de seful statului la adresa lui Ion Iliescu si a „marionetelor" sale din interiorul si din afara partidului.

Cel mai afectat de consideratiile prezidentiale, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, a replicat ca nu el e cel care se afla in competitie electorala cu Basescu si ca acesta este cel „bolnav de putere".

„Este o diversiune electorala. Ce am avut de spus, am spus, si mai departe nu intru in aceasta cursa diversionista a domnului Basescu care vrea sa sustraga atentia de la tema zilei: alegerile locale. Eu cu domnul Basescu nu sunt in competitie electorala", a spus fostul presedinte.

Iliescu, aparat prin scrisori


In spatele liderului onorific social-democrat au facut rapid zid alti membri PSD . Zugravit drept „copilul de mingi" in mainile lui Iliescu, fostul premier Adrian Nastase l-a calificat pe Basescu un „accident al istoriei Romaniei".

„Traian Basescu este un accident istoric pentru Romania. (...) Dragi romani, nu aveti de ce sa va mirati, asta a fost Traian Basescu, un personaj care se uita in oglinda, descoperea ca e comunist in vremea campaniei electorale, acuma descopera sa este anticomunist, in dulapuri cu tot felul de schelete si fantome, dar altii au alta parere despre ce inseamna fantomele din dulapul lui Traian Basescu", a aratat presedintele Consiliului National al PSD.

PSD nu s-a limitat doar la acuzatii lansate prin intermediul propriilor sai lideri. O scrisoare deschisa semnata „cu o explicabila lipsa de respect " de membrii PSD ii reproseaza presedintelui Basescu ca s-a transformat in seful de campanie al lui Blaga, atacul suburban la Iliescu sau ca vorbeste despre tatal lui Oprescu, fost general de Securitate, cand el insusi ar fi colaborat.

Social-democratii au sarit in apararea lui Ion Iliescu, acuzandu-l pe Basescu ca isi datoreaza cariera politica popularitatii lui Iliescu, pe care acum il ataca.

Oprescu, indiferent

Independentul Sorin Oprescu s-a referit indirect la atacurile presedintelui Basescu, apreciind, fara a da nume, ca doar panica ii face pe unii sa-i tarasca in noroi familia.
El considera ca succesul sau ca independent i-a speriat pe cei care stau in spatele lui Vasile Blaga si a panicat mafiile imobiliare. „Neputinta, numele tau este Vasile Blaga!", a spus el parafrazand pozitia PSD fata de seful statului si a incheiat: „ Curiozitate , numele tau este Oprescu!".

Mesajele presedintelui

Ion Iliescu ar fi trebuit sa-si vada de pensia lui, de comunismul lui Iliescu e bolnav de putere si o exercita oricum poateOprescu locuieste in casa cu o stafie a trecutului

Sa accepti valorile pe care le impartaseste Ion Iliescu si, pe de alta parte, sa crezi ca esti bun sa fii primarul acelora care au fost batuti pe 13-15 iunie in Bucuresti inseamna ca nu ai respect pentru valorile bucurestenilor

Iliescu are nevoie de o marioneta: l-a avut pe Petre Roman, pe Miron Cozma , pe Adrian Nastase si acum il are pe Oprescu. Iliescu a vrut sa faca in mandatul meu ce a vrut sa faca si cu Constantinescu: sa ma controleze.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea