Social

#primarie #masina #bucuresti #parcare

Razboi pe locurile de parcare din Bucuresti

Masinile parcate neregulamentar in Bucuresti au devenit subiect de scandal intre Primaria Capitalei si primariile de sctoare. Daca primii spun ca vor sa preia aceasta misiune, de ridicare a masinilor care sunt parcate neregulamentar, reprezentatii de la sectoare spun ca acest lucru nu se poate intampla pentru ca ei au incheiat deja contracte cu firme private . Singurii care au de suferit sunt insa soferii bucuresteni.

In Capitala, locurile de parcare sunt adevarate provocari pentru nervii bucurestenilor. Si aceasta pentru ca, potrivit datelor Primariei, in Bucuresti exista 450.000 de locuri care trebuie sa se imparta la 1.200.000 de autoturisme, carora li se adauga cel putin inca jumatate de milion de autovehicule care trec zilnic prin Capitala.

Responsabilii din Primaria Capitalei au anuntat ca vor sa se ocupe ei de ridicarea masinilor din oras, dupa cum anunta Stirile ProTV. Potrivit proiectului, activitatea de ridicare si depozitare a tuturor autovehiculelor stationate neregulamentar va fi efectuata de cei de la Administratia Strazilor , subordonati Primariei Generale.

Reprezentantii Administratiei Strazilor spun ca vor actiona in paralel cu firmele care au contracte cu primariile din sectoarele 1,2,3 si 6. Actiunile se vor desfasura impreuna cu Politia Rutiera, astfel ca in momentul in care se va suna la Rutiera, se va comunica exact de cine a fost ridicata si locul unde va fi depozitat autovehicolul.

Soferii sunt cei care au de suferit

Nici primariile de sector, nici firmele care au castigat licitatiile pentru ridicarea masinilor parcate ilegal nu sunt de acord cu noua masura. Unul dintre sefii unei astfel de firme ameninta primaria cu un proces pentru a-si recupera drepturile.

Primaria Generala ii va taxa pe cei care isi parcheaza masina ilegal, indiferent de zona, cu 700 de lei, tarif valabil oricum in sectorul 1, dar cu pana la 200 de lei peste cel practicat in restul orasului.
Potrivit Stirilor ProTV, bucurestenii trebuie sa stie ca autoritatile le pot lua masina doar daca au apucat sa o urce pe platforma. Cine ajunge langa autoturism inainte de acesta operatiune are de platit doar o amenda data de politie.

Situatiile arata ca cel putin trei soferi se bat pe un loc de parcare in Capitala. Potrivit Realitatea TV, din statistici rezulta ca numai in centrul orasului este nevoie de cel putin 300.000 de locuri de parcare . Cea mai mare problema este insa aceea ca aceste parcari nu sunt construite, desi promisiuni au existat de la toti edilii Capitalei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea