Social

#record infectari bucuresti #record incidenta bucuresti # incidenta bucuresti #coronavirus

Rata record de infectare in Bucuresti – peste 10 la mie! Noi restrictii pentru bucuresteni

Rata de infectare din Capitala a atins astazi un nou record. Sunt 10,31 cazuri la mia de locuitori, iar cifrele continua sa creasca. Este cel mai mare nivel de infectare atins de la inceputul pandemiei.

Capitala intra in carantina totala?

Avand in vedere numarul mare al incidentei de Covid, Raed Arafat a fost intrebat luni, daca Bucurestiul intra in carantina avand in vedere cresterea cazurilor de Covid si a lipsei llocurilor de la ATI, Raed Arafat a declarat ca momenta, nu se pune aceasta problema. 

„Nu s-a pus problema Capitalei sa intre in carantina si vedeti ca se iau masuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evita totusi carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”, a declarat Raed Arafat, citat de spotmedia.ro.

Restrictii pentru bucuresteni

Bucurestiul se afla deja sub restrictii incepand din 3 octombrie. Momentan acestea nu au fost schimbate. Urmeaza sa vedem daca vor fi impuse noi restrictii odata cu cresterea ratei de imbolnaviri.

Iata care sunt restrictiile pe care toti bucurestenii trebuie sa le respecte, pana la noi reglementari:

  • Carantina de noapte intre 20:00 si 05:00. Pot parasi domiciliul doar cei vaccinati, trecuti prin boala sau care prezinta declaratie pe proprie raspundere sau adeverinta de la angajator/legitimatie de serviciu.
  • Magazinele se inchid la ora 22:00.
  • Masca de protectie e obligatorie in spatiile publice deschise aglomerate.
  • Cinematografele, salile de spactacole si concerte raman deschise cu 50% din capacitate doar pentru cei vaccinati sau trecuti prin boala.
  • La nunti, botezuri si petreceri private pot participa cel mult 200 de persoane, doar vaccinate sau trecute prin boala.
  • La proteste pot participa cel mult 100 de persoane.
  • Salile de fitness sau sport raman deschise la 50% din capacitate, doar pentru cei vaccinati sau trecuti prin boala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea