Social

#politie chisinau #raport #tortura arestati

Raport: Politistii din Republica Moldova ii tortureaza pe arestati

Politia Republicii Moldova aplica tratamente rele in proportii importante care pot fi asimilate uneori actelor de tortura, denunta Comitetul antitortura al Consiliului Europei in raportul sau aparut joi si citat de AFP.

O treime dintre persoanele arestate intervievate de expertii CPT in mai multe comisariate au afirmat ca au fost maltratate fizic.

Cele mai multe dintre seiszari semnalau lovituri cu picioarele, cu bastoanele sau cu alte obiecte contondente, in timp ce arestatii erau in general incatusati. Dar documentul semnaleaza si lovituri aplicate arestatilor in timp ce acestia erau suspendati de o bara, lovituri la talpile picioarelor, electrosocuri, cazuri de asfixie cu ajutorul unui sac din plastic sau cu o masca de gaze.

Aceste tratamente rele sunt de o asemenea gravitate incat pot fi considerate ca apartinand actelor de tortura, potrivit raportului intocmit cu prilejul vizitei respective, organizata in septembrie 2007, dar a carui publicare R. Moldova nu a autorizat -o decat recent.

CPT a mai primit o serie de sesizari vizand practici de coruptie, potrivit carora functionari ai politiei ar fi pretins bani pentru a abandona urmariri penale impotriva unor detinuti si pentru a le organiza repunerea in libertate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea