Social

#comisia europeana #saracie romania #raport minori #raport saracie #excludere sociala #top saracie europa

Raport al Comisiei Europene: Minorii, categoria de varsta cea mai amenintata de saracie in Romania

Persoanele de pana la 17 ani inclusiv reprezinta categoria este cea mai amenintata de riscul saraciei si excluderii sociale in Romania, se arata intr-un raport privind ocuparea fortei de munca si evolutiilor sociale publicat marti la Bruxelles de Comisia Europeana (CE).

Statistica arata ca, la sfarsitul lui 2011, 40,3% dintre cetatenii romani se confruntau cu riscul saraciei sau excluziunii sociale. Situatia pe sexe indica faptul ca procentul femeilor aflate in aceasta situatie este de 41,1%, iar cel al barbatilor este de 39,5%.

Statistica pe grupuri de varsta arata ca cei mai dezavantajati din punctul de vedere al saraciei sunt romanii care nu depasesc varsta de 17 ani. Datele indica faptul ca 49,1% dintre persoanele din aceasta categorie de varsta sunt amenintate de acest risc, in crestere fata de 2010.

In grupul de varsta 18-64 de ani, procentul romanilor expusi la acest risc este de 39%. In schimb, pentru cei cu varste de peste 65 de ani procentul scade la 35,3%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea