Social

Rapid - Anderlecht 0-0

Rapid Bucuresti si Anderlecht Bruxelles au terminat la egalitate, 0-0, pe Stadionul "National" din Capitala, in prima mansa a turului II preliminar al Ligii Campionilor europeni la fotbal, antrenorul Mircea Radnic spunand la final ca echipa sa pastreaza inca sanse de calificare in ciuda acestui scor.

Rapid nu a facut deloc un joc bun, suferind la multe capitole si lasand jocul la indemana belgienilor, care s-au aflat la pupitrul tactic al partidei, avand cele mai mari ocazii de gol. Din pacate, tocmai unii jucatori de baza ai Rapidului nu s-au ridicat la nivelul asteptat - Florin Bratu, Soava, Iencsi, Ziyati, Ilyes... Oaspetii s-au aparat exact si au atacat de cate ori au avut ocazia, ratand cateva situatii bune de a marca, dar Dossey a fost la post, chiar daca a ezitat in unele randuri.

Anderlecht incepe in forta si maseaza Rapidul in propria jumatate, dar primele situatii le au "visiniii", Soava sutand slab de la coltul careului mare (7), iar D. Niculae reluand la coltul scurt din 6 m centrarea lui Bratu, de pe stanga (8). Jocul se muta apoi la poarta cealalta, Dossey fiind nevoit sa iasa riscant pentru a-l bloca pe Jestrovic (11), pentru ca zece minute mai tarziu portarul ghanez sa aiba o interventie neinspirata, Baseggio trimitand cu capul peste poarta. Urmeaza doua suturi slabe ale lui Bratu, de la distanta (29 si 30), fara probleme pentru Zitka. Sfarsitul primei reprize este deosebit de animat , cu ocazii de cele doua parti - sud-coreeanul Seol trimite cu capul (33), dar Dossey apara, D. Niculae (33) reuseste o preluare de efect si suteaza din viteza putin peste poarta lui Zitka, Godfroid executa periculos o lovitura libera pentru giulesteni (34), iar Dossey ii blocheaza intr-un singur minut (42) pe ambii atacanti ai oaspetilor, Jestrovic si Dindane.

Dupa pauza, Rapidul are parca mai mult curaj si pe fondul unui joc de conservare al oaspetilor. Cele mai mari ocazii le au, insa, tot vizitatorii, prin Jestrovic (61) - scapat pe contraatac , sut in plasa laterala, Baseggio (78) - sut de la 22 m, aparat de Dossey, Lovre (87) - sut de la distanta, boxat de portarul Rapidului. Si elevii lui Rednic si-au mai trecut in cont doua ocazii bune, in min. 83, cand Bratu nu a profitat de o balbaiala a lui Zitka, si in prelungiri (90+1), cand Makinwa si Godfroid nu au ajuns la centrarea periculoasa a lui Robert Nita.

Partida revansa va avea loc miercurea viitoare, la Bruxelles.
Iata caseta tehnica a meciului:
Rapid: Dossey - Iencsi (capitan), Maftei, Perja - Badoi, Ilyes (Makinwa, min. 80), Ziyati, Godfroid, Soava - D. Niculae (Lutu, min. 58), Fl. Bratu (R. Nita, min. 90). Antrenor: Mircea Rednic
Anderlecht: Zitka - O. Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht - Lovre, Hasi, Baseggio (capitan), Seol - Dindane, Jestrovic (Mornar, min. 76). Antrenor: Hugo Broos
Arbitru: Anton Stredak (Slovacia); cartonase galbene: Soava (3), Kompany (26), Badoi (31), Jestrovic (60), Baseggio (68), Ziyati (71); suturi 8-11 (pe poarta: 3-4), cornere: 4-3, ofsaiduri: 3-4, faulturi: 14-20, spectatori: 10.000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea