Social

# valul doi #coronavirus #raed arafat #avertismente

Raed Arafat: “Valul doi nu este o gluma”

Raed Arafat, seful DSU (Departamentul pentru Situatii de Urgenta) avertizeaza ca valul al doilea de epidemie nu este o gluma. Acesta sustine ca masurile de relaxare trebuie luate treptat, cu respectarea regulilor de distantare sociala si de protectie.

“S-au luat masuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat sa trecem printr-o situatie care putea sa fie mult mai rea, intr-un mod mai suportabil. (...) Vrand, nevrand masurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgenta ne-a permis sa tinem sub control epidemia, si asta se va arata in viitor. Deja o spun si persoane care fac analize de acest gen ca Romania totusi s-a mentinut(...). Sa nu ne inecam la mal, acum la sfarsit. Relaxarea trebuie sa inceapa din data de 15, dar si relaxarea trebuie sa fie graduala si sa existe si atunci reguli”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Seful DSU este de parere ca al doilea val de epidemie este cat se poate de real. Insa nu se stie cand va fi. Un val doi ar putea sa loveasca Romania in toamna si ar putea sa se suprapuna peste gripa sezoniera. “Vom avea o problema serioasa”, avertizeaza Arafat.

Poate ca acum vine vara, vine vreme frumoasa si totul este ok. Noi nu stim cum va fi, va veni gripa sezoniera care si ea este o problema serioasa si va veni langa ea COVIDUL, daca e asa cum spun oamenii de stiinta. Vom avea doua probleme convergente, care amandoua au aproape aceleasi simptome, cu diferente, dar e greu sa le diferentiezi. Problema care se pune acum este ca noi trebuie sa intarim situatia noastra, sa intarim uneltele noastre de a lupta cu aceasta problema. Tot mapamondul se confrunta cu o situatie fara precedent”, a mai spus acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea