Social

# prelungire starede urgenta #raed arafa #coronavirus #stare de urgenta

Raed Arafat: “Va trebui sa ajungem la o convietuire cu acest virus pentru ca nu va disparea”

Raed Arafat, a vorbit in timpul emisiunii “Legile puterii” depsre pandemia de coronavirus. Acesta a sustinut ca starea de urgenta va trebui prelungita, dar ca, in acelasi timp, oamenii vor trebui sa ajunga la o convietuire cu acest virus, deoarece vor veni noi valuri de imbolnaviri.

“Daca vezi ca intr-o o tara care a relaxat masurile, numarul cazurilor incepe sa creasca poate fi un avertisment si pentru tine. La un moment dat va trebui sa ajungem la o convietuire cu acest virus, nu ai cum sa nu ajungi la o convietuire, pentru ca nu va disparea. Nu stim in toamna ce va face, ce puseuri va avea, trebuie sa fim pregatiti, o pandemie poate veni in valuri, nu o singura data si gata. 

Trebuie sa observam ce se intamapla si la altii sa invatam de la ei, sa vedem care sunt cele mai bune solutii, sa protejam populatia, dar in acelasi timp impactul economic si social sa fie cat mai bine gestionat si calculat.

Din punct de vedere al controlului epidemiologic si medical avem nevoie de aceleasi puteri ca pana acum conferite de starea de urgenta.

Singurul lucru, motivul pentru care am avut nevoie de starea de urgenta in mod obligatoriu, primul lucru e limitarea anumitor libertati fundamentale. Noi am limitat anumite drepturi la oameni, cand am spus oamenilor ca nu va puteti intalni, ca nu puteti merge la Inviere, astea sunt limitari de activitati care sunt fundamentale pentru om, sunt libertatile lui.

Masurile se iau mult mai usor in starea de urgenta si mult mai greu in afara ei. Din punctul meu de vedere, necesitatea pe linie medicala e clara, trebuie luata aceasta decizie mai departe, trebuie prelungita, nu cred ca putem sa suportam o scadere brusca a masurilor luate pana acum, care au fost intelepte si corecte dupa parerea mea.

E prima oara din 1918 cand ne confruntam cu o pandemie in aproape toate tarile lumii, asupra unor tari foarte evoluate - Franta, Italia, SUA, si vedeti impactul. 

Oamenii daca nu vad in fata lor pericolul, ei nu cred in el”, a declarat, Raed Arafat in cadrul emisiunii Legile puterii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea