Social

#mall-uri #terase #secretar de stat #raed arafat

Raed Arafat se opune deschiderii mall-urilor si teraselor: "E clar ca in data de 15 mai, NU!"

Desi Legea starii de alerta adoptata in Parlament permite deschiderea mall-urilor mici si a teraselor,  Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) se poate opune si ar putea spuna "NU!" aceastei masuri de relaxare.

"Problema mall-urilor care s-a discutat acolo in Parlament este ca centrele comerciale sunt de regula loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toti merg la mall. E adevarat ca cinematografe acum este exclus sa ai, food court-ul unde merge lumea sa manance, acolo ai multa lume, rand, vanzoleala... asta era motivul pentru care spatiul intern al mall-ului s-a considerat ca este un risc major.

Si totusi, s-au pastrat unele magazine, unele servicii deschise, precum spalatoriile, magazinul alimentar, optica medicala din interior a ramas deschisa, pentru ca acolo merg oameni care au treaba direct cu acel serviciu. Rezolva si pleaca," a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

"E clar ca in data de 15 mai, NU!"

Secretarul de stat a spus ca autortitatile, mai ales epidemiologii, vor analiza ce inseamna mall-urile mici. Apoi se va lua decizia daca vor fi deschise pe 15 mai, 1 iunie sau 15 iunie.

"Nu am vazut toate propunerile din lege, dar unele poate ca sunt la presiunea unor entitati, unor grupuri care au presat peste tot, care vor sa se relaxaze totul imediat. Astfel de propuneri nu sunt, neaparat, in concordanta cu ce spun epidemiologii, cu ce spun specialistii in domeniu.

Trebuie sa vedem cum vom rezolva aceasta problema. Am inteles ca exista pasaje in lege unde scrie ca se pot deschide restaurante, terase... Asta înseamna ca CNSSU poate sa spuna "NU!" Daca e asa, e OK. Pot, dar NU!

Deci e clar ca in data de 15 mai NU! Daca e ceva imperativ si care te obliga la ceva si epidemiologii spun ca nu e bine, acest lucru e normal sa-l mentionam si sa avertizam populatia ca nu e OK. Dar daca scrie "pot" sau "se poate," ca asta e limbajul, inseamna ca aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-stiintific, ca sa rezolvam aceasta problema," a adaugat Raed Arafat.

Sursa: Digi24

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea