Social

#crestere numar de cazuri # cazuri coronavirus #raed arafat #arafat

Raed Arafat: "Ne asteptam sa continue cresterea numarului cazurilor de coronavirus"

Raed Arafat, seful DSU a declarat ca se asteapta ca in perioada imediat urmatoare, numarul cazurilor de coronavirus sa creasca in perioada imediat urmatoare. Acesta a mai precizat ca primele rezultate ale impunerii de noi restrictii vor putea fi vazute peste doua saptamani.

 

Acesta a mai precizat ca pe langa masurile luate, care vor incepe de luni in toata tara, vor fi luate si alte masuri la nivel local, in functie de incidenta cazurilor de coronavirus, astfel incat sa se ajunga la un platou si apoi la scadea numarului de cazuri noi.

"La acest moment ne asteptam sa continue cresterea, deci eu nu pot sa va spun ca ma astept ca o sa scada. Dar masurile care s-au luat, plus masurile astea speram ca vor duce la stabilizare si la inceperea scaderii. La aceste masuri pot fi adaugate alte masuri in zonele in care situatia este mai grava decat in altele si unde necesita masuri suplimentare si astea nu s-au anulat, raman valabile astfel de masuri.

Impactul masurilor pe care le luam acum, in urma discutiilor si cu epidemiologii (...) insistenta este ca masurile sa fie pe minim 30 de zile ca sa poata sa produca intr-adevar un impact si sa putem sa evaluam impactul lor. Si de aceea nu sunt pe 14 zile ci sunt pe 30 de zile, ca sa fim siguri ca avem ce evalua la 30 de zile, ca sa fie dupa cicluri de 14 zile cel putin. Efortul nostru cu toti poate ca va duce, intr-adevar, la scaderea incidentei. Impreuna putem, intr-adevar, daca implementam aceste masuri corect sa ajungem ca peste o luna sa vedem chiar si o scadere", a explicat el, potrivit ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea