Social

# sfaturi raed arafat # coronavirus sarbatori #raed arafat

Raed Arafat: "Masca tot timpul, cu exceptia momentului cand mancati, geamuri deschise chiar daca este frig"

Raed Arafat, seful DSU, recomanda evitarea vizitelor in perioada sarbatorilor de iarna. In cazul in care ne intalnim totusi cu alti membri ai familiei, este necesar ca persoanele sa stea la distanta, sa poarte masca de protectie, iar incaperile sa fie bine aerisite. 

”Ceea ce populația trebuie să știe că îmbolnăvirea cu această tulpină nu duce la o boală mai gravă. Singura problemă majoră a noastră în acest moment este că această boală sau această tulpină poate să ducă la un număr mai mare de infectați și înseamnă că va fi un impact mai mare asupra sistemului sanitar dacă nu limităm răspândirea ei”, arată news.ro.

”Dacă nu se respectă măsurile de distanțare și purtare a măștii și numărul cazurilor crește, normal că aceste cazuri vor avea un procent care vor ajunge la Terapie Intensivă. Vor avea un procent care ajunge la terapie intermediară, care necesită spitalizare, deci va crește numărul pacienților care necesită spitalizare. De aici insistența noastră de respectare a regulilor și în ziua de astăzi. Nu trebuie să așteptăm recomandări noi. Deci: mască, distanțare și mai ales în timpul sărbătorilor, sărbători în familie restrânsă, rămân recomandările cu care insistăm pentru a opri o posibilă răspândire a acestei tulpini într-un mod mai serios în țară”, a mai afirmat Arafat.

”Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînțeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuși să se păstreze o distanță, purtarea măștii, care știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de OMS. Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci și trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (...) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale și poate chiar în stare foarte gravă”, a mai declarat Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea