Social

#valul 4 #coronavirus #raed arafat #romania #spitale

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei! Ce se va intampla in spitale

Ne aflam la inceputul valului patru al pandemiei de coronavirus. Numarul de noi infectari va continua sa creasca in perioadele urmatoare, ceea ce va duce la o aglomerare a spitalelor din Romania.

 

Raed Arafat a declarat ca spitalele vor functiona sub forma mixta in timpul valului patru. In acest fel vor avea acces la tratament atat persoanele infectate cu Covid, cat si persoanele care sufera de alte afectiuni. In cazul unui numar mare de imbolnaviri care necesita spitalizare, Arafat a precizat ca se va apela la unitatile mobile de terapie intensiva.

"Daca creste numarul de cazuri, readaptam spitalele sub forma mixta, in primul rand, asta e discutia. Adica fiecare spital sa aiba o zona, un numar de paturi, paturi de terapie intensiva pentru aceste cazuri si, bineinteles, s-a discutat de detasare de personal, de suplimentarea locurilor, de unitatile mobile de terapie intensiva, de unitatea suplimentara care e la Elias, de toate astea s-a discutat saptamana trecuta ca sa fie puse la punct din nou pentru a fi activate. Nimeni nu va inchide spitalele, dar, daca ai un numar mare de cazuri care au nevoie de oxigen, care au nevoie de ingrijiri medicale, normal ca unele spitale vor fi adaptate pentru acest lucru, pentru ca nici pe acesti pacienti nu poti sa-i lasi in strada. Adica trebuie sa lucrezi pe o perioada limitata de timp – trei-patru saptamani – cu presiunea care va fi, daca va fi", a afirmat Raed Arafat, duminica seara, la o televiziune de stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea