Social

#declaratii sumbre #scenarii pesimiste #coronavirus #raed arafat # coronavirus romania

Raed Arafat, declaratii sumbre: "Scenariile pesimiste exista si trebuie luate in considerare"

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat public ca se pregateste pentru ce este mai rau. Acesta a vorbit despre impactul pe care coronavirusul il are in Romania, dar si despre scenariul luat in calcul de Departamentul de Situatii de Urgenta.

"Noi avem scenarii, sunt patru scenarii facute. Ajungem la scenariu de peste 2000, dar asta nu inseamna ca e optimist sau pesimist, ci inseamna ca anumite masuri trebuie sa fie luate de la un scenariu la altul. 2000 de infectati excluzandu-i pe cei vindecati. Adica 2000 care sunt in acelasi moment, testati pozitiv. Scenariile pesimiste intotdeauna exista si trebuie luate in considerare de profesionistii in situatiile de urgenta si in medicina, dar nu inseamna ca sansa sa se intample e mare. Intotdeauna ne pregatim pentru un scenariu foarte urat, chiar daca acesta are o probabilitate foarte mica", a declarat Raed Arafat, in direct la o emisiune TV, potrvit realitatea.net.

"Orice sistem sanitar poate sa aiba un impact serios intr-o astfel de situatie. Problema majora sunt paturile de la Terapie Intensiva si noi am luat deja cateva masuri. Sunt contractate deja aparate noi de ventilatie ca sa suplimentam paturile de Terapie Intensiva, incercam sa aducem echipamente suprimentare, dar este foarte importanta si resura umana, resursa medicala, sa avem grija de ea. Poti sa cumperi 2000 de ventilatoare, dar daca nu ai medici de Terapie Intensiva care sa le foloseasca inseamna ca ai o problema. E o lectie foarte importanta pentru noi, uitandu-ne in trecut, prin 2009, 2010, 2011, cand sistemul sanitar a suferit prin scaderea salariilor medicilor, asistentilor", a adaugat  Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea