Social

# valul trei #coronavirus #raed arafat #pandemie #spitale

Raed Arafat declara ca acesta este inceputul valului trei al pandemiei! Presiunea mult mai mare in spitale

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, atrage atentia ca ne aflam la inceputul celui de-al treilea val al pandemiei. Totodata, Arafat sustine ca exista o presiune mai mare in acest moment si atrage atentia ca se pot impune reguli mai severe daca regulile actuale nu sunt respectate.

 

„Suntem intr-o crestere, intr-un nou val. Dezavantajul este ca la terapie intensiva sunt 900 de bolnavi comparativ cu valul trecut, cand erau vreo 500 in momentul in care a trebuit sa crestem capacitatea”, a declarat Raed Arafat despre cel de-al treilea val si situatia din spitale, de unde si presiunea mai mare asupra cadrelor medicale si sistemului sanitar.

„Ne asteptam sa existe o presiune. (...) Riscul este sa avem impactul mai mare pe internari si pe terapie intensiva. Revin la necesitatea respectarii regulilor si a intelegerii situatiei. Unii nu inteleg situatia in care suntem. Sa gaseasca Politia 100 de persoane intr-un apartament e mult. Apelam la populatie sa inteleaga: daca nu vrem masuri mai stricte, trebuie sa respectam regulile”, a mai spus Raes Arafat, pentru digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea