Social

# calatorii covid # vaccinare anti-covid

Raed Arafat: Calatoriile nu vor fi conditionate de vaccinarea anti-Covid

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a explicat ca Romania nu va impune nicio conditie de calatorie in functie de vaccinarea anti-COVID.

Medicul a explicat ca imunizarea impotriva COVID dureaza între cinci și la șase săptămâni, de la administrarea primei doze:

"Mai e de așteptat după rapel (n.r. a doua doză) încă două săptămâni până știi că sistemul are capacitatea să combată virusul respectiv. E posibil să fie unele întruniri internaționale care să spună “poți să vii dacă ești vaccinat”. În România noi am zis că nu vom aplică astfel de discriminări și nu vom aplică astfel de reguli.

Raed Arafat a explicat ca vaccinarea este foarte importanta si esentiala deoarece indiferent dacă o persoana va face apoi forme ușoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe și la sechele care răman pe perioade lungi sau chiar pe viață.

"Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni formă gravă. Asta înseamnă că dacă nu faci formă gravă nu vei face sechele care rămân luni de zile sau poate pe viață. Pulmonare sau la alte organe ale corpului. Vaccinul va preveni aceste lucruri pentru că armata internă a corpului e pregătită să acționeze în momentul în care ai luat contact și ești infectat. Atunci corpul oprește asaltul virusului și oprește."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea