Social

#valul 4 # radu tincu #covid #pandemie

Radu Tincu: „Vom ajunge la 1.000 de morti pe zi”

Doctorul Radu Tincu, medic ATI la Spitalul Floreasca Bucuresti,declara ca, in stadiul actual, daca tendintele de crestere se mentin, Romania ar putea ajunge la peste 4.000 de oameni la ATI si 1.000 de decese pe zi.

 

“Poate ar fi trebuit masuri mai blande la sfarsitul lui august, inceput de septembrie, pentru a preveni un astfel de val. Acum, alta solutie nu exista, decat restrictii. Cand lunea impunea lockdown, noi ne relaxam. Azi s-au vaccinat multi romani, dar a fost prea tarziu. Au murit oameni. E nevoie de 3-4 saptamani de carantinare care sa scada transmiterea virusului. Daca actualele masuri sunt repectate este suficient. Respectarea acestor masuri sanitare tine de fiecare in parte, iar mai apoi autoritatile sa supravegehze. Cei cu afaceri trebuie sa supravegheze clientii. Daca nu respectam restrictiile este greu. Undeva in noiembrie-decembrie putem ajunge la 4.000 de pacienti la ATI si 1.000 morti pe zi. Capacitatea totala ATI, in Romania, este de 4.000 de paturi, deci, vom bloca tot sistemul national. Dincolo de aceasta responsabilitate sociala, e nevoie de un pact de neagriesune politica. Pandemia nu mai poate fi politizata, iar oamenii politici sa fructifice aceasta pandemie. Nu am vazut o asemenea avalansa de oameni. In camera de garda s-au adus targile de razboi pentru ca oamenii sa nu stea pe jos. A trebuit sa intubam un tanar de 29 de ani.

OMS este ingrijorata de ce s-a intamplat la noi si a zis ca terminam imunizarea in 2 ani si jumatate. Trebuie sa ne imunizam in cel mult 6-8 luni, nu in 3 ani, pentru ca avem de-a face cu o dilutie. Am vaccinat doar 20% din omenii peste 80 de ani, iar varstnicii dezvolta forme severe”, a declarat medicul, la Realitatea PLUS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea