Social

#radu mazare #ani #ancheta

Radu Mazare anchetat de ANI, risca sa ramana fara Primarie

Agentia Nationala de Integritate sustine ca primarul s-a aflat in incompatibilitate timp de sapte luni, in anul 2003, in calitatea de administrator la o societate comerciala , in timp ce era primar. Daca nu poate dovezi contrariul, Mazare poate fi demis. Primarul considera ancheta este "este o graba caraghioasa, o reactie a unei institutii a statului care demonstreaza, inca o data, ca totul este subordonat politic".

In perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, Radu Mazare a fost, concomitent, primar si administrator al unei firme. Incompatibilitatea descoperita de ANI risca sa-l coste functia pe primar.

"Potrivit prevederilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, functia de primar este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale", se arata in comunicatul ANI.

In anul fiscal 2003, S.C. Nisipuri SA a avut venituri aproape 340.000 de lei si un profit brut 132.000 de lei. Radu Mazare neaga insa tot si sustine ca detine acte care ii dovedesc nevinovatia.

"Domnii de la ANI, slugile politice ale lui Basescu, de la ANI, s-au grabit sa dea un comunicat de presa prin care sa declare sus si tare incompatibilitatera mea, fara ca inspectorul de integritate, sau directorul de la ANI, sau oricine, femeia de servisiu de la ANI, sa-mi dea un telefon si sa-mi puna o singura intrebare: Ati fost sau nu ati fost? Care este punctul dvs. de vedere?", a fost reactia lui Mazare.

Primarul Constantei sustine ca Registrul Comertului a inregistrat gresit numele administratorului. Numele de pe acte a fost Mazare Radu Stefan, cand de fapt ar fi trebuit sa fie Mazare Mihai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea