Social

#radiatii bucuresti #cernobil #muzeul de geologie #radiatii

Radiatii de 200 de ori mai mari decat dozele admise, depistate in Bucuresti!

Radiatii mai periculoase decat cele de la Cernobil au fost descoperite in Bucuresti. Potrivit masuratorilor, in doua zone din curtea Muzeului National de Geologie, prin care se plimba nestingheriti vizitatorii, emit radiatii de pana la 21,68 μSv/h.

Potrivit articolului publicat pe tolo.ro, pe 22 aprilie 2016, la Muzeul National de Geologie de langa Piata Victoriei din Bucuresti, in doua zone se descopera radiatii   200 de ori mai mult decat doza acceptata.

Se pare ca radiatiile sunt emise de fosilele a doi mamuti. Ambii mamuti sunt radioactivi, iar vizitatorii si lucratorii nu beneficiaza de nicio protectie. Acestia nu sunt singurii care emit radiatii.

In pivnita de minereuri, printre rocile pastrate de-a valma, debitul radioactivitatii e de 10 ori mai mare decat la "gorganul mamutului". "E intre 4,0 si 21,68 μSv/h!", citeste Adriana Ion cifra din depozitul subteran.

Zona neagra, de la Cernobil, in care nimeni nu s-a mai intors, niciodata, are radiatii de peste 200μSv/h.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea