Social

Rabdare si sapun

Din ciclul Romania, mereu surprinzatoare, azi vom medita asupra obiceiurilor igienice ale conationalilor.

sanatate , ci la spitalul din Craiova, unde citiva doctori se plingeau ca unii dintre pacientii internati pentru interventii chirurgicale s-au opus cu indirjire sa-si faca o sumara igiena inainte de a fi pusi pe masa de operatie.
Domnii doctori pareau pur si simplu depasiti de situatia creata si marturiseau ca in lupta dusa pentru eliminarea microbilor au mers pina la a se folosi chiar si de pliante si postere lipite pe peretii spitalelor, prin care ii invitau pe oameni sa-si asume o conditie igienica superioara.

Imi imaginez scena asta cu bolnavi in pijamale, etalind toata gama de arome si miresme caracteristice unui trai natural, ecologic, stind si lecturind tacticos pliante si brosuri de propaganda care propovaduiesc o lume mai curata si mai putin mirositoare la subsuoara. Iar in cazul acesta, plusez si ma gindesc ca n-ar fi rea o campanie publicitara derulata cu fonduri europene al carei mesaj sa fie: Un popor, un sapun, o baie fierbinte ! Sau, cine stie, poate ca oamenii acestia sint adeptii unui kantianism radical pentru ca, acum mai bine de doua sute de ani, celebrul filosof era ferm convins ca baile frecvente sint daunatoare sanatatii, dat fiind ca fluidele corpului, printre care se numara evident si transpiratia, nu trebuie indepartate cu atita lejeritate.
Oricum, indiferent care ar fi motivele pentru care unii dintre concetatenii nostri prefera sa-si conserve miresmele naturale ale organismului, eu cred ca a venit momentul ca noi, cei care sintem siliti sa convietuim cu ei in spitale, autobuze sau birouri sa facem totul pentru a-i converti la doctrina igienica.
Pentru a ne atinge acest nobil scop nu e deplasat, cred, sa ne gindim la un format de emisiune, buna de difuzat pe TVR 1, in prime time, in care sa se vorbeasca atit despre curatenia morala, cit mai ales despre cea corporala.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea